БФЛА награди най-добрите бегачи

Рън България обяви календара за 2019-а година

БФЛА награди най-добрите бегачи | StandartNews.com

Българска федерация лека атлетика, движението Рън България и техни партньори закриха сезона на церемония в София днес. Организаторите обявиха календара на основните състезания на движението за 2019-а година. Представителите на различните градове, където ще се проведат бяганията, дадоха подробности за трасета и различните инициативи около тях. БФЛА награди специално основният партньор на Рън България „Спорт Депо“ с плакет за Иво Тодоров – директор маркетинг и реклама в компанията, както и Йордан Гинев – представител на Бупрос – най-голямата IT компания в България подкрепяща Рън България.

Антон Бонов – координатор на движението от страна на БФЛА награди с плакет основният партньор на Рън България „Спорт Депо“ в лицето на Иво Тодоров – директор маркетинг и реклама в компанията (вляво на снимката), както и Йордан Гинев – представител на Бупрос – най-голямата IT компания в България подкрепяща “Run Bulgaria”.

Тодоров заяви, че Спорт Депо продължават да подкрепят “Run Bulgaria” през 2019-а година, а компанията има за мисия да насочи спортуващите хора към правилната спортна екипировка.

Гинев, който е бивш атлет в бяганията на средни и дълги разстояния, обяви, че както Булпрос е най-голямата IT компания в България с офиси в САЩ, Германия и Полша, така „Run Bulgaria” трябва да стане най-масовото движение за бягане в страната.

От “Run Bulgaria” посочиха и най-добрите в три категории, където победители бяха:

Най-упорит бегач сред аматьорите: Николай Танков – участвал във всичките събития на движението през годината

Най-сериозен доброволец: 15-годишният Виктор Вангелов – участвал в организацията на повечето състезания от движението и един от най-добрите в скока на дължина при момчета под 16 години

Най-добър организатор: Ренета Камберова, която е директор на „Пазарджик рън“

След това Антон Бонов показа новите дати на основните състезания от движението през 2019-а година, като някои от организаторите дадоха подробности за тях и също получиха подаръци от основния партньор Спорт Депо.

Иван Грънчаров – кмет на община Луковит, където е първия старт за веригата през 2019-а, обясни, че спортът в управлявана от него община винаги е бил приоритет, а трасето на „Луковит рън“, което финишира до пещера „Проходна“ помага и на туризма в региона.

 Тодор Петков – Експерт „Образование, младежки дейности и култура“ към община Дупница даде подробности за спортните събития в общината. Петков каза, че атлетиката и бягането трябва да се развиват, а „Дупница рън“ ще бъде част от програмата за популяризиране на атлетиката в града.

Йорданка Янкова – победителка на маратон София през 1999-а година и организатор на „Дупница рън“ разясни, че трасето е много живописно и минава през асфалтови улици, има изкачвания, бяга се по красиво плато в полите на Рила планина.

Веселин Василев – президент на атлетически клуб „Нефтяник 2014“ – Шабла – организатор на атлетическия турнир „Коста Василев“ и шосеен пробег „Шабла“ също каза, че общината подкрепя всички атлетически събития на нейна територия.

Бронзовата медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от олимпийските игри в Рио 2016-а Ренета Камберова припомни уникалното трасе на „Пазарджик рън“, което е на остров в река Марица и минава точно покрай клетките на зоопарка и още няколко атракции. Това бе и най-масовото състезание от “Run Bulgaria” през 2018-а с около 500 деца и възраастни, които бягаха и участваха в програмата на БФЛА и ИААФ „Детска атлетика“. Камберова, която е основен двигател и на кампанията „Мисия спорт на любимите герои“, даде подробности за детските инициативи на „Пазарджик рън“, който е планиран за 15 юни 2019-а.

 Финалът на състезанията от „Рън България“ за 2019-а ще бъде на 22 септември в Студентски град – София, а кметът Димитър Дилчев насочи вниманието към участието на децата от програмата на състезанията. Дилчев каза, че няма по естествено място за спортуване на младите хора от Студентски град.

В края на церемонията бяха наградени и най-добрите атлети на България в бяганията на средни и дълги разстояния за 2019-а – Маринела Нинева, Милица Мирчева, Иво Балабанов и Митков Ценов. 

По време на церемонията Спорт Депо връчи и специлни награди на най-добрите бегачи на България – Митко Ценов, Иво Балабанов, Маринела Нинева и Милица Мирчева.

Награждаване на най-добрите български бегачи за 2018-а година

Най-добри български атлетки в бяганията

Маринела Нинева - балканска шампионка на планинско бягане, национална шампионка на маратон, полумаратон, кроскънтри и планинско бягане, победителка във финалното състезание на „Рън България“ за 2018-а в Луковит

Милица Мирчева - вицешампионка на Европа по кроскънтри за девойки под 23 години, първата българка участничка в маратон на олимпийски игри, с два национални рекорди на 5000 м в зала постигнати в САЩ, както и с много успешен сезон по кроскънтри в Университетските шампионати на САЩ през 2018-а година

Най-добри български атлети в бяганията

Митко Ценов - европейски шампион на 3000 м стипълчейз за младежи под 23 години, вицешампион на Европа на кроскънтри за младежи под 23 години и юноши под 20 години

Иво Балабанов - финалист на младежките олимпийски игри на 2000 м стипълчейз и на европейско първенство за юноши под 20 години на 3000 м стипълчейз, с два медала от балкански шампионати при мъжете през 2018-а година и лични рекорди от 1500 м до полумаратон

Най-добър български треньор в бяганията

 Йоло Николов - един от най-добрите атлети на България в бяганията на средни и дълги разстояния, треньор на Митко Ценов, Милица Мирчева и Иво Балабанов

 

СЪСТЕЗАНИЯ:

www.runbulgar.com

1.         ЛУКОВИТ – 17 МАРТ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 8.8 КМ

2.         ДУПНИЦА - 7 АПРИЛ – ШОСЕЙНО И ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ – 9 КМ

3.         ПОМОРИЕ – 14 АПРИЛ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ/КРОСКЪНТРИ – 10 КМ

4.         ШАБЛА – 21 АПРИЛ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 14 КМ

5.         ХИСАРЯ – 6 МАЙ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 7.8 КМ

6.         СОФИЯ – ВИТОША - 26 МАЙ - ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ – 10 КМ

7.         ПАЗАРДЖИК – 15 ЮНИ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 5.36 КМ

8.         ДОЛНА БАНЯ – 4 АВГУСТ – ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ (ТРЕЙЛ) – 11 КМ

9.         СОФИЯ - СТУДЕНТСКИ ГРАД – 22 СЕПТЕМВРИ - ШОСЕЙНО БЯГАНЕ - 5.22 КМ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай