Бербатов побесня след срама. Поиска рестарт на футбола ни

Пусна видеообръщение

Бербатов побесня след срама. Поиска рестарт на футбола ни | StandartNews.com

И Димитър Бербатов избухна след големия резил на националите ни, които позорно паднаха от Литва с 0:2. Те нямат нито една победа в групата за европейското по футбол, което не се е случвало от 60 години.

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се обърна към футболната общественост и феновете на спорта у нас с видео в "Инстаграм".

"Ние вече две години работим пред вас за доброто на българския футбол, опитвайки се да премахнем това зло, което се е вкопчило в българския футбол, тази некомпетентност, която управлява българския футбол. Трябва всички ние, заедно, обединени, не с думи, а с дела, да направим така, че тази некомпетентност да си замине моментално от българския футбол", започна Бербатов.

"Футболната общественост може да помогне за така необходимата промяна. Футболните хора трябва да си извоюват обратно Българския футболен съюз, ние със Стилиян и Мартин застанахме на предните редици на тази борба, но очакваме желание, борба и непримиримост от цялата футболна общественост. Сами ни е трудно, но няма да спрем, докато не се справим. Трябва ни победа за промяна, прозрачност, професионализъм, партньорство - все неща, които липсват в управлението на българския футбол, а това ни е необходимо повече от всякога точно сега", продължи той.

"Ако не правим нищо, а бездействаме, резултатите ще бъдат същите както в българския футбол, така и в националните ни отбори. Тези резултати, които виждаме, са плод на решенията, които взимат управляващите в момента- какъв треньор да сложат, каква методика да направят, каква посока да зададат за развитието на нашия футбол. В момента и години назад носят едно и също нещо - нула надграждане", заяви Димитър Бербатов.

"Не дай си Боже, да ги разкритикуваш, да посочих грешките, да изкажеш мнението си - тогава всички ние не разбираме от футбол. Смешно нали? Смешно и тъжно, дори вече не е и такова. Дела трябват и трябва да бъдем обединени. Щяхме да се борим за класиране и... класирахме се... на последно място в групата. Тъжно...", каза още бившият национал.

"Не трябва да допускаме безвремие, не трябва да допускаме всяко чудо за три дни. Падаме в някакъв момент или нещата не вървят, на хората им писва, започват да говорят, да ми пишат, да ме молят да направя нещо, след няколко дни това утихва. Точно това искат от БФС и впоследствие някой наглец от тях да излезе да започна да обяснява как това е правилният курс на действие, как това е правилната стратегия, как никой нищо не разбира, как никой не е компетентен.

Виждаме това как работи, след толкова много време вместо да вървим нагоре, ние вървим стремглаво надолу. Предстоящата работа е тежка, отговорна и изисква пълна отдаденост и много, много работа. Нужен е рестарт на футбола ни, нова стратегия за развитието ни, катарзис във всички аспекти на този спорт в България, а това е много важна и отговорна работа и започва с активността на всички нас", завърши Димитър Бербатов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай