Баскетболът получи реновираната зала "Триадица"

Баскетболът получи реновираната зала "Триадица" | StandartNews.com

Българска федерация баскетбол (БФБ) получи официално от кмета на София Йорданка Фандъкова, правата за безвъзмездно ползване за 10 г на ремонтираната зала "Триадица". Освен за тренировки на различните националин и клубни отбори, съоръжението ще бъде ползвано и за провеждането на детски кампове. Президентът на БФБ Георги Глушков си пожела залата да е винаги пълна.

"Много съм доволна, че децата, които обичат баскетбола вече имат свой дом. В него могат да се провеждат целогодишно спортни лагери. Всичко това е част от програмата на Столична община, която е синхронизирана с домакинството на София на Европейска столица на спорта през 2018-а", каза кмета Йорданка Фандъкова. Тя разкри, също така, че през 2015-а общината ще ремонтира и два физкултурни салона. Заедно с кмета бяха Елен Герджиков, председател на СОС и Анатоли Илиев, общински съветник и главен секретар на София 2018.

Специален гост на тържеството в реновираната зала "Триадица" бе и Джан Лопатели, президент на АСЕЕС (Асоциация на европейските градове на спорта). Той ще присъства утре и на конференцията в Столична община, която е посветена на София 2018. Точно в 13,30 ч утре ще бъде официално открит и новия информационен център на София 2018, който се намира срещу посолството на Румъния в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай