Аматьори получиха маркови екипи

Аматьори получиха маркови екипи | StandartNews.com

Благоевград. 10 непрофесионални футболни отбора от Пиринския край получиха по 16 представителни маркови екипа в инициативата "Играй за своя клуб". Тя се реализира от „Пиринско пиво" за пета поредна година. В надпреварата за наградите участваха общо 57 местни тима, като победителите бяха определени по традиция от феновете им.

Според регламента поддръжниците гласуваха за любимия си отбор с капачки от бутилки бира 0,5 л с надпис "ЕКИПИ" в специална кутия, поставена в съответното населено място. Тази година най-активна се оказа агитката на Балкан (Церово), която първа напълни контейнера на отбора си, мотивирана от кмета Лефтер Едипов, който е и президент на тима. Останалите в печелившата десетка са Авангард (Бачево), Изтребител (Ново Делчево), Илинден – с. Ключ, Краище, Локомотив (Дамяница), Михнево, Първомай, Старчево, Чавдар (Якоруда).

Вече близо половината от отборите в региона са получили награди в рамките на инициативата "Играй за своя клуб". В предходните издания феновете оборудваха любимите си тимове с професионални футболни обувки, топки, представителни екипи и ветровки. Целта на „Карлсберг България" е да подкрепи непрофесионални състезатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай