30 524 лв. за подготовката на Станка в Азербайджан

30 524 лв. за подготовката на Станка в Азербайджан | StandartNews.com

Справка в спортното министерство показа, че за индивидуалната подготовка на Станка Златева в Азербайджан са отпуснати точно 30 524 лв. за 2014 г.

В сумата влиза възстановяване и транспортни разходи. Нейният личен треньор Симеон Щерев не харчи държавна пара. Клубът по борба "Левски", в който членува олимпийската вицешампионка, е лидер във финансирането за годината, но се оказва, че Златева не се е състезавала за "сините" от Игрите в Лондон. Общият размер на средствата, определени за финансиране на клубовете през 2014 г., е 8 545 545 лв. Към момента те са с 1000 лв. по-малко отколкото през 2013 г., отчетоха от спортната ведомство. От 118 клуба, членуващи във федерацията по лека атлетика, само 83 са получили финансиране. Обяснението е, че останалите не са отговорили на критериите. "От 264 общини в страната само 168 развиват спортна дейност, за останалите 96 думата спорт не съществува", заяви министър Мариана Георгиева.

Петте милиона бюджет, отделен за домакинства, отдавна е похарчен от федерациите по гимнастика, бокс, волейбол, борба, тенис, гребане и шах. Само над 2,5 млн. лв. струва организацията на европейското първенство по спортна гимнастика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай