20 бири и бутилка водка за лека нощ

20 бири и бутилка водка за лека нощ | StandartNews.com

Световният шампион от 1966 Джими Грийвс се бори за живота си, след като е претърпял тежък инсулт в неделя. Семейството на легендарния голмайстор признава, че това е втори подобен случай за него. През 2012 г Грийвс е получил за пръв път инсулт, но той е бил доста по-лек и дори е успял да се възстанови напълно. Съпругата на легендарния голаджия Айрийн сподели, че лечението му ще бъде бавно и продължително, но се надява, че той ще успее да се вдигне на крака.

"Джими ще трябва да прави каквото му се каже. Той осъзнава тежестта на ситуацията. От негово име и това на семейството му искам да изкажа благодарност на хилядите, които изразиха своята подкрепа", заяви тя.

Джими Грийвс е считан за един от най-великите английски футболисти за всички времена. Той държи постижението за най-много отбелязани голове в първото ниво на английския футбол - 357 гола в 567 срещи, а с 44 попадения в 57 мача е на четвърто място във вечната ранглиста на националния отбор. От 1961 до 1970 е във вихъра си. Тогава нанизва 268 попадения в 381 мача с екипа на "Тотнъм", което го прави голмайстор номер 1 на "шпорите". След края на кариерата си Грийвс се бори с тежка алкохолна зависимост. "Седемдесетте ми се губят напълно. Бях постоянно пиян от 1972 до 1977 г. Наливах се с по 20 бири на ден, после се прибирах и пресушавах бутилка водка, преди да си легна. Даже си държах едно шише до леглото, за да мога да почна да пия веднага щом се събудя на сутринта", признава световният шампион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай