"Барселона" не преодоля "Атлетико"

"Барселона" не преодоля "Атлетико" | StandartNews.com

Барселона. "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид) завършиха 1:1 в първи 1/4-финален мач от Шампионската лига на "Камп Ноу".

Това е първия сблъсък между противниците в евротурнирите.

И двете попадения бяха отбелязани през втората част на мача. Диего откри резултата за столичния тим в 58-ата минута, а в 71-ата Неймар изравни.

Едно от опасните положения беше пред вратата на домакините в 5-ата минута. Стражът Пинто изби нескопосано една топка точно в краката на Арда Туран. Турчинът изведе отлично Давид Вия в чиста позиция, но бившият нападател на каталунците стреля покрай целта в аут.

Малко по-късно в 12-ата минута Жерар Пике получи контузия и трябваше принудително да бъде заменен от Бартра. В 28-ата минута голмайсторът на гостите Диего Коста се хвана за бедрото и даде знак, че не може да продължи играта. Нападателят получи разтежение. На негово място се появи бразилецът Диего. Въпреки че останаха без най-опасния си футболист, "дюшекчиите" продължиха с пресата и оказаха страхотна съпротива на по-техничния съперник. На момчетата на Херардо Мартино им беше трудно да плетат комбинациите, които са тяхна запазена марка. Допълнително ги мъчеше и твърдата игра на мадридчани. В 56-ата минута резервата Диего с топовен шут от близо 25 метра изненада неубедителния Пинто – 1:0 за Атлетико!

После Тибо Куртоа спаси опасена топка на Серхио Бускетс. В 71-ата минута обаче на сцената излезе Иниеста. Техничарят разсече с гениален пас отбраната на Атлетико и изведе Неймар в отлична позиция по диагонала в пеналта. Бразилецът пусна топката покрай тялото на Куртоа и опъна мрежата за 1:1. Секунди по-късно отново Иниеста можеше да разплаче белгиеца, но гигантът с котешки рефлекс спаси коварния удар на испанеца. Натискът на Барса стана страшен, а положенията пред отличния Куртоа се заредиха едно след друго. Въпреки нервите и непрекъснатите атаки на каталунците, "дюшекчиите" издържаха и вдигаха победоносно ръце след последния съдийски сигнал.

Реваншът е след седмица в Мадрид.

"Барса" е в серия от девет мача без загуба от съперника. "Атлетико" пък има три победи над испанци в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай