Нов успех за Александър Везенков

Олимпиакос надвиха за втори път ПАОК и са на една победа от финала в Гърция

Нов успех за Александър Везенков | StandartNews.com

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос победиха ПАОК с 97:77 (24:21, 32:20, 23:20, 18:16) като гости във втория двубой от полуфиналния плейоф между двата състава в шампионата на Гърция по баскетбол за мъже. Срещата бе първа за атинския гранд след загубения финал в Евролигата от Реал Мадрид. Олимпиакос поведе с 2:0 успеха срещу ПАОК в серията, в която се играе до три успеха, а третият двубой ще се проведе в Пирея в неделя, 28 май.

Александър Везенков започна много силно двубоя и завърши със 17 точки, 2 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 20 минути на терена.

Домакините от ПАОК оказаха по-сериозна съпротива на вицешампиона в Евролигата единствено през първата четвърт и изоставаха само с 3 точки след 10 минути игра. Категорична втора част донесе 15 точки преднина за Олимпиакос на почивката при 56:41, а преди последния период резултатът бе 79:61 в полза на гостите. Най-голямата разлика в полза на Олимпиакос бе 24 точки в третата четвърт.

Костас Слукас бе най-резултатен за победата с 23 точки, 5 борби и 8 асистенции, а Мустафа Фал се отчете с 15 точки, 11 борби и 4 асистенции.

За ПАОК Джейлън Райли отбеляза 27 точки, 2 борби и 4 асистенции.

В другата полуфинална двойка от плейофите в гръцкото първенство тимът на Панатинайкос води на Перистери с 2:1 победи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай