Джудисти от Локо София популяризират здравословния начин на живот

те правят това с помощта на спортни лагери

Джудисти от Локо София популяризират здравословния начин на живот | StandartNews.com

Общо 30 млади спортисти от спортен клуб по джудо  „Локомотив“ София се включиха в спортни лагери по  проект „Не търси оправдание-спортувай с желание“, финансиран от Министерство на младежта и спорта. Те посетиха градовете Сандански и Бургас, както и черноморските курорти Балчик и Приморско. Там участваха в  специализирани обучения, посветени на здравословния начин на живот.  Младежите се фокусираха върху създаване на Програма за повишаване на двигателната активност и правилното хранене .

Най-прекият път до сърцата на младежите е  личният пример, смятат от клуба по джудо на софийските железничари. Неслучайно, основните теми по време на обучителните лагери  са свързани с подобряване на социалните и комуникативни  умения, видове рисково поведение и разпознаването му, поведенчески модели и реакции.

Особен интерес сред младите джудисти предизвика темата за здравословния начин на живот – те дълго дискутираха  защо е важно пълноценното хранене, как да формират балансиран режим на тренировки и почивка. „Да живееш здравословно е модерно, това е стъпка напред в развитието на един млад човек.“, казват от екипа на проекта.

Освен нови приятели и летни емоции,  всички обучения гарантират изработането на Наръчник за организиране на младежки кампании. Той ще съдържа  полезни съвети за онлайн комуникация, както и формулиране на позитивни послания в съвременните социални мрежи.

„Вярвам, че проведените информационни срещи ще повлияят положително върху увереността и мотивацията на младежите. Трябва да инвестираме в новото поколение, защото бъдещето на спорта принадлежи на тях.“, каза Васил Георгиев , председател на Сдружение „Клуб Джудо Локомотив“ и ръководител на проект „Не търси оправдание-спортувай с желание“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай