Нораир Нурикян е новият шеф на тотото

Нораир Нурикян е новият шеф на тотото | StandartNews.com

София. Нораир Нурикян е новият шеф на тотото. Той бе представен на пресконференция в министерството на младежта и спорта от министър Мариана Георгиева, заедно с останалата част от новото ръководство на Спортния тотализатор (БСТ).

Освен двукратния олимпийски шампион, който ще оглави УС, за изпълнителен директор е избран Белчо Иванов, останалите от състава на УС на БСТ са Здравка Йорданова, Деница Узунова и финансистът Бойко Бойчев.

Министър Георгиева специално подчерта, че новите управители на БСТ не са партийно обвързани, а са преди всичко са свързани със спорта, като основната идея за смяна ръководството на БСТ е с цел да се наложат експерти и в тази сфера. Георгиева разкри, че новото ръководство вече е назначено от петък, а старите ръководители са освободени от поста си.

"В новата политика при управление на БСТ са внесени предложения за изменения и допълнения на устройствения правилник на Спортния тотализатор. Те ще бъдат обсъждани и гласувани в сряда, когато е заседанието на МС. Процентите за финансиране на физическото възпитание и спорта ще са 18, а 17% ще е издръжката на спортния тотализатор. Следващата стъпка е всички непотърсени печалби на 100% да бъдат внасяни в сметката на министерството, за да се финансира физическото възпитание и спорта. По стария правилник това са били 50%. Имаме съгласие на новия УС за подобна стъпка", каза министър Георгиева, цитирана от БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай