Това ли е заместникът на Неймар в Катар

Той се контузи в четвъртък

Това ли е заместникът на Неймар в Катар | StandartNews.com

Бразилският нападател Родриго е впечатлил изключително много своя съотборник Каземиро, който заяви, че той може да замени контузения Неймар в стартовия състав на Световното първенство, предаде АФП, цитирана от gol.bg.

Неймар се контузи при победата с 2:0 над Сърбия в четвъртък, заради което трябва да пропусне следващите два мача на Бразилия в групата срещу Швейцария и Камерун. Но Каземиро от Манчестър Юнайтед казва, че "селесао" има нов талант в лицето на 21-годишния Родриго.

"Родриго запали очите ми. Той е звезда. Бог му е дал дарбата да играе футбол. Красиво е да го гледаш как играе", каза Каземиро от тренировъчната база на Бразилия в Доха.

Обикновено Родриго действа по крилата или като централен нападател. Треньорите му обаче както на клубно, така и на международно ниво казват, че може да играе навсякъде в предни позиции, което включва и в ролята на Неймар. Друг, който е впечатлил Каземиро, е атакуващият полузащитник на Уест Хем Лукас Пакета.

"Пакета е играчът, който се е развил най-много. Той е много динамичен, много модерен. Може да играе в средата на терена, като фалшива деветка. За мен е привилегия да играя с него", казва Каземиро. Неизбежно обаче разговорът винаги се завърта около Неймар.

"Ако продължаваме да говорим за Неймар, ще говорим дни наред за играча, който е той. Но ние имаме и други топ играчи. Понякога съжалявам за противниците ни, като се има предвид огромният брой опции, с които разполагаме", каза Каземиро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай