Още един световен шампион аут от Мондиала

Южна Корея продължава напред след успех над Португалия

Още един световен шампион аут от Мондиала | StandartNews.com

Още един световен шампион е аут от Мондиала. Уругвай се сбогува със световното, след серия драматични мачове тази вечер.

Южна Корея победи Португалия с 2:1 в последния си мач от 8-ма група световното първенство по футбол в Катар и така и двата отбора продължават на осминафиналите.

Португалия поведе още в 5-ата минута.

Тогава Диого Далот проби по фланга и намери в наказателното поле Рикардо Орта, който отблизо беше точен и даде аванс на своя тим.

Корейците не се предадоха и в 17-ата минута Джин-су Ким прати топката в мрежата на съперника, но попадението беше отменено заради засада.

Десет минути по-късно отборът на Република Корея изравни.

Азиатците изпълниха корнер, при който топката удари гърба на скочилия във въздуха Кристиано Роналдо.

Това се превърна в неволна асистенция за централния бранител Юн-гуон Ким, който от няколко метра направи 1:1, преодолявайки Диего Коща.

През първите 45 минути португалците имаха още няколко положения, но вратарят Сюн-Гю Ким спаси удар на Кристиано Роналдо в 23-ата минута и на Диего Далот в 35-ата.

В 63-ата минута Кристиано Роналдо беше заменен, което не се хареса много на звездата на световния футбол.

Голмайсторът на Република Корея Юн-гуон Ким пък получи травма и се наложи да бъде заменен в 81-ата минута.

В първата минута на добавеното време Република Корея стигна до победния гол.

Капитанът Хюн-мин Сон подаде хубав пас на влезлия като резерва Хее-чан Хван, който сам срещу Коща го преодоля и класира своя тим за осминафиналите.

В крайното класиране в групата Португалия завърши на първо място с 6 точки, а Република Корея и Уругвай заемат второ и трето място с по 4 точки, но азиатците са с по-добра голова разлика 4-4 срещу 2-2 за Уругвай. На последна позиция остана Гана с 3 точки.

Така Уругвай и Гана отпадат от Мондиал 2022.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай