Нечовешка драма донесе световната титла на Аржентина и Меси! /СНИМКИ/

След 3:3 в един луд мач латиноамериканците триумфираха при дузпите

Нечовешка драма донесе световната титла на Аржентина и Меси! /СНИМКИ/ | StandartNews.com

След 36 години, Аржентина отново е световен шампион по футбол! След 4 неуспешни опита, 35-годишният Лео Меси стъпи на световния връх.

Заедно с радостта на южноамериканците, падна и грамадния морален товар от плещите на Меси, че в кариерата си не се е раздавал достатъчно за страната си.

Това стана след 2:2 в редовното време, 3:3 след продълженията и доминация на Аржентина при дузпите! Един от най-паметните фиинали в историята на футбола.

"Гаучосите" започнаха по-активно мача. Алексис Мак Алистър отправи първия точен удар в 5-ата минута, но право в ръцете на Лорис. 

В 21-та минута - Дузпа в полза на Аржентина!  Ди Мария нахлу отляво в наказателното поле, но Дембеле го фаулира и съдията мигновено посочи бялата точка!

Лионел Меси стреля технично и прати топката в левия ъгъл. 1:0 за Аржентина!

В 35-та минута  тоталното превъзходство на "гаучосите" беше материализирано с втори гол.

Снимка 599870

След бърза атака и гениален пас на Меси с външен фалц към Алварес, той изведе Мак Алистър, който подаде страхотен пас към Ди Мария, а халфът стреля покрай Лорис за 2:0!

Търпението на Дидие Дешан изглежда свърши и той направи шокиращи смени. Оливие Жиру бе заменен от Маркюз Тюрам.

Аржентинците започнаха по-активно и втората част. И имаха няколко отлични шанса, включително и Меси,да  вкарат трети гол и да приключат интригата.

Играта на Франция не вървеше, но стана чудото!

Снимка 599876

МБапе вкара от дузпа в 80-та  минута, а после гениалният французин вкара и за 2:2.

Какво чудо! За пореден път на това първенство Аржентина допуска обрат в мача, след като водеше убедително.

После стана скандал със симулация на Тюрам за дузпа в наказателното поле. Изумително развитие на финала и рвъзкръсване на "петлите".

В добавеното време - тотално превъзходство на французите! Но Лорис спаси бомбен шут на Меси! И така - изключителната драма отиде на продължения.

В първото от тях - тотално надмощие на Франция! "Петлите" бяха спирани с груби нарушения и картони. Но в неговия край - драма пред френската врата. Резултатът се запази. Абсолютно никаква логика на терена в този луд финал.

3:2 за Аржентина! В драматична ситуация и спорове за засада, Меси добута топката във вратата на Лорис. Голът бе признат. Това стана в 108-та минута.

Втора дузпа за Франция! Страхотен Мбапе - 3:3, хеттрик на голямата звезда на Франция. Това беше и урок за английския голмайстор хари Кейн, който беше в същото положение.

На живо: Аржентина - Франция, 3:3 - дузпи!

Веднага  след това МБапе можеше да вкара за четвърти път! Истинска лудост на терена, смъртоносни положения и пред двете врати!

И тук дойдоха дузпите. За десерт на неделната лудост в Катар.

Кингсли Коман изпусна за Франция! И Чуамени пропусна! Психоатаките на вратаря на Аржентина Мартинес дадоха резултат. А Уго Лорис не хващаше нито една.

Гонсало Монтиел донесе третата световна титла на аржентинците!

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай