Магия на Мбапе прати Полша у дома

Мачът бе белязан от няколко рекорда

Магия на Мбапе прати Полша у дома | StandartNews.com

Световният шампион Франция отстрани Полша в осминафиналите на Мондиал 2022 и така става третият четвъртфиналист в турнира. Селекцията на Дидие Дешан надви "Дружина Полска" с 3:1 на стадион "Ал Тумама", а с оглед на показаното на терена, французите категорично си заслужиха мястото сред последните осем отбора в надпреварата, очаквайки Англия или Сенегал за съперник.

Головете за "петлите" отбелязаха Оливие Жиру, а на два пъти се разписа Килиан Мбапе. За "Дружиная Полска" точен бе Роберт Левандовски в 98-та минута, след като първоначално нападателят пропусна, но съдията нареди изпълнението да бъде повторено и Левандовски този път не сгреши.

Мачът бе белязан от няколко рекорда, съобщи Гонг.бг. Първо - капитанът на победителите Юго Лорис изравни Лилиан Тюрам по най-много изиграни двубои за страната. И двамата имат по 142 срещи с националния екип.

Второ - Оливие Жиру вече еднолично е голмайстор №1 в историята на френския национален тим. Нападателят делеше върха с Тиери Анри, като двамата имаха по 51 попадения, но настоящата деветка на "сините" се разписа и днес, за да оглави подреждането с 52 гола.

Антоан Гризман пък игра в 67-и пореден двубой за Франция - серия, която започна преди повече от пет години, през юни 2017-а.

Жиру пропусна да открие резултата малко след средата на първото полувреме. Дембеле проби отдясно след хубав пас на Гризман, а от своя страна комбинира с Жиру, който обаче не успя да уцели вратата от няколко метра в 28-ата минута на двубоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай