Хърватия сложи край на мароканската приказка. Шахматистите с медал

Шахматистите показаха класа

Хърватия сложи край на мароканската приказка. Шахматистите с медал | StandartNews.com

Хърватия сложи край на мароканската приказка. Тя победи с 2:1 в мача за третото място на Световното първенство в Катар и се окичи с бронза.

Головете за "шахматистите" бяха дело на Йошко Гвардиол и Мислав Оршич, а за "лъвовете на Атлас" точен бе Ашраф Дари. Така приказката за Мароко приключва, като това е първият африкански отбор в топ 4 на Световно първенство, докато Хърватия ликува с бронзовите медали.

В 7-та минута след страхотно изпълнен пряк свободен удар от Хърватия Иван Перишич бе намерен в наказателното поле на Мароко и отклони с глава съм Йошко Гвардиол, а централният защитник успя с прецизен удар с глава да открие резултата в полза на "шахматистите", предаде Гонг.бг.

Само две минути по-късно Мароко също се възползва страхотно от пряк свободен удар, след като Ашраф Дари се ориентира много добре в наказателното поле, докато Ливакович остана статичен и резултатът бе изравнен.

Малко след това Мислав Оршич направи добър самостоятелен пробив и стреля извън наказателното поле, но топката профуча покрай лявата греда на Бону. В 18-та минута Андрей Крамарич получи прецизно центриране отляво, но ударът с глава на нападателя попадна право в ръцете на Бону, който се бе пласирал добре и нямаше проблеми. 

Лука Модрич направи залъгващо движение, че ще стреля с десния крак, но направи това с левия, а Бону изпусна първоначално топката, но успя след това да се намеси решително и да избие кълбото.

В 37-та минута Юсеф Ен-Несири бе намерен в наказателното поле след подаване от ъглов удар и нападателят отпради удар с глава, но топката премина встрани от вратата на Ливакович. Пет минути след това Мислав Оршич получи от Марко Ливая и веднага стреля с десния си крак, а прецизният и елегантен удар на нападателя срещна лявата греда на Бону и влезе във вратата на Мароко, а Хърватия отново поведе в резултата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай