Изненада! Ето кой ще играе за Бразилия на световното в Катар

Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Тите обяви списъка от 26 играчи

Изненада! Ето кой ще играе за Бразилия на световното в Катар | StandartNews.com

Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Тите обяви списъка от 26 играчи, на които ще разчита на световното първенство в Катар от 20 ноември до 18 декември, съобщи БНР.

Сред избраниците му попадна 39-годишният десен бранител Дани Алвеш. Защитникът, който играе за мексиканския УНАМ, е една от големите изненади в тима, но явно Тите е преценил, че със своите 125 мача за "селесао" неговият опит ще бъде безценен. Бившият играч на Барселона дебютира на световни първенства през 2010 година в ЮАР. Той игра и на световното в Бразилия през 2014 година, но пропусна Мондиала в Русия преди четири години заради контузия.

В състава за Катар обаче не попаднаха нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино, който доскоро бе неизменна част от титулярния състав на бразилците, както и колегата му в атака Габриел Барбоса. Само преди дни Габигол изведе Фламенго до втора трофей от Копа Либертадорес в рамките последните три години. В списъка на Тите не е и нападателят на Палмейрас Ендрик, който е смятан за новия голям талант на южноамериканския футбол.

Въпреки липсата на тримата, атаката на Бразилия няма да изглежда по-малко впечатляващо. По терените в Катар футболните фенове ще видят играчи като Неймар, Винисиус, Антони, Габриел Мартинели, Габриел Жезус, Рафиня и Родриго.

Пълен списък от играчи на Бразилия за световното първенство по футбол в Катар:

Вратари: Алисон (Ливърпул), Едерсон (Манчестър Сити), Вевертон (Палмейрас)

Централни защитници: Бремер (Ювентус), Едер Милитао (Реал Мадрид), Маркиньос (Пари Сен Жермен), Тиаго Силва (Челси)

Бекове: Алекс Сандро (Ювентус), Алекс Телес (Севиля), Дани Алвеш (УНАМ Мексико Сити), Данило (Ювентус)

Полузащитници: Бруно Гимараеш (Нюкасъл), Каземиро (Манчестър Юнайтед), Евертон Рибейро (Фламенго), Фред (Манчестър Юнайтед), Лукас Пакета (Уест Хям)

Нападатели: Антони (Манчестър Юнайтед), Габриел Жезус (Арсенал), Габриел Мартинели (Арсенал), Неймар (Пари Сен Жермен), Педро (Фламенго), Рафиня (Барселона), Ричарлисон (Тотнъм), Родриго (Лийдс), Винисиус Джинуър (Реал Мадрид).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай