"Червените дяволи" ощипаха Канада. Изкласиха

Белгийският тим измъкна победата

"Червените дяволи" ощипаха Канада. Изкласиха | StandartNews.com

Белгийският тим измъкна победата с 1:0 в мач от Група F на Световното първенство в Катар. Алфонсо Дейвис имаше шанс да открие резултата от дузпа в 11-ата минута, но Тибо Куртоа спаси и запази равенството. Преднина на "червените дяволи" даде Мичи Батшуай в 44-ата минута, предаде gong.bg.

Белгия показа хъс за победа от самото начало, когато Батшуай опита изстрел преди да са изминали и 60 секунди - без успех. След това Канада опита опасна контраатака, но и това не доведе до нещо по-опасно.

Последвалата отлична атака на Канада приключи с ъглов удар в 7-ата минута. Последва разбъркване и удар, а топката попадна в ръцете на Тибо Куртоа.

Имаше сериозни претенции от Канада за игра с ръка в наказателното поле. ВАР прати рефера на монитора край тъчлинията и той прецени, че нарушение има! Дузпа за Канада. Алфонсо Дейвис се нагърби с отговорността да стреля, но изпрати разочароващ удар, който бе спасен от Тибо Куртоа.

Канада контролира темпото и бе по-опасният отбор на терена. До 16-ата минута канадците имаха 8 удара към вратата на Тибо Куртоа.

В 23-ата минута дойде първата по-опасна атака на Белгия. "Червените дяволи" атакуваха отляво, където Еден Азар успя да се справи със защитник на Канада. Той намери Тилеманс, който бе на границата на пеналтерията. Пасът не бе най-добрият и затрудни Тилеманс, който въпреки всичко прати пас към Батшуай, а той опита удар, който обаче бе блокиран.

Страхотен пробив на Еустакио в 30-ата минута, който размина няколко футболиста на Белгия, а след това се озова на земята. Претенции за дузпа нямаше, вместо това той се изправи и нанесе изстрел, Тибо Куртоа се намеси комфортно и изби. Минута по-късно пък Витсел пробва да стреля, но Алдервейрелд скочи на шпагат, за да блокира удара.

Ситуациите пред вратата на Белгия не спираха. В 33-ата минута и Джонатан Дейвид бе намерен с хубаво центриране на далчената греда. Нападателят опита да реализира с глава, но стреля неточно.

В 38-ата минута Канада отново претендира за дузпа, след като Лариа бе съборен от Аксел Витсел в наказателното поле. Съдията не посочи бялата точка, а след кратко разгледждане на ситуацията от ВАР - дузпа не бе отсъдена.

Канада започна второто полувреме с отлична атака, а Джонатан Дейвид изпрати 18-ия удар към вратата на Куртоа. Без проблеми за стража на "червените дяволи" обаче. В 49-ата минута и Еустакио си опита късмета с удар, който отново не затрудни Куртоа.

В 55-ата минута Бюканън от състава на Канада проби добре отдясно и отпрати центриране към наказателното поле на Белгия, но опитът му бе доста разочароващ и топката излезе. Белгия се опита да организира нещо по-опасно в атака веднага след това, но Канада се справи и отново пое контрол над топката.

В 68-ата минута Батшуай проби страхотно между няколко футболиста на Канада. Той обаче не успя да нанесе удар към Милан Борян, след като бе спрян. Темпото определено спадна, а ситуациите пред вратата на "червените дяволи" намаляха. Все пак, Бюканън бе една от най-големите опасности за белгийците. Футболистът на "кленовите листа" показа страхотната си техника и скорост в 71-ата минута, за да излъже няколко футболист на Белгия, но накрая не успя да намери съотборник, който да завърши атаката.

Канада създаде нещо по-интересно в 80-ата минута, когато последва и удар с глава. Тибо Куртоа обаче показа отличен рефлекс и улови топката.

В 84-ата минута Кевин де Бройне опита изстрел от сериозна дистнация и в движение. Топката прелетя високо над напречната греда. Секунди след това последва бърза атака на Канада и още един неточен удар към вратата на Тибо Куртоа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай