Бразилия нарисува футбола! На стадион със странна съдба

Селесао е на четвъртфинал след 4:1 над Южна Корея

Бразилия нарисува футбола! На стадион със странна съдба | StandartNews.com

Фаворит номер едно за световната титла Бразилия нарисува една прекрасна футболна картина, побеждавайки Южна Корея с 4:1 и се класира за четвъртфиналите. Там "селесао" ще срещне ветераните от Хърватия, които продължават да са фактор в големия футбол.

С излекувания Неймар, тимът на Бразилия обаче показа огромните си възможности макар и срещу неравностоен опонент.

Интересното е и друго - футболната лекция бе изнесена на стадион 974 в Доха, който утре ще бъде разрушен...

Още в 7-та минута - 1:0! Рафиня проби отдясно, навлезе в наказателното поле, финтира отбраната на корейците и центрира, няколко играчи се разминаха с топката, тя стигна до Винисиус, който овладя и технично насочи за попадението.

ВТОРИ ГОЛ ЗА БРАЗИЛИЯ! Неймар изпълни технично и е точен от бялата точка! Категорично начало за бразилците! Дузпата бе за спъване на Ричарлисон в наказателното поле.

Време и за Алисон! Вратарят на Бразилия спаси ефектно опасен удар от около 25 метра на Хи-Чан Хван!

В 28-т минута - 3:0!  Унисално попадение за "Селесао". След триходова комбинация, Ричарлисон жонглира няколко пъти с топката, подаде към Каземиро, той намери Тиаго Силва и Гълъба бе изведен очи в очи с вратаря и с левия крак насочи, вкарвайки за 3:0!

Четвърти гол за Бразилия! ! Бърза атака на селесао, Неймар подаде вляво към Винисиус, който копна топката към Пакета и играчът на Уест Хем с удар от въздуха отбеляза за 4:0! Истински разгром!

В 63-та минута - нов шанс за Бразилия! Рафиня получи топката в наказателното поле и финтира на няколко пъти, а накрая и стреля, но вратарят се намеси. 

След това селесао очаквано понамали темпото, което позволи на корейците да покажат все пак някакви възможности.

В 76-та минута - 4:1. След изпълнение на пряк свободен удар от корейците, топката бе избита лошо от наказателното поле от Каземиро към Сьонг-Хо Паик, който с удар от въздуха прониза мрежата на Алисон за 4:1.

Три минути предаа края на редовното време  Мартинели центрира в наказателното поле, а ветеранът в състава на "Селесао" Дани Алвеш стреля към вратата с акробатична странична ножица, но футболист на символичните гости препречи пътя на топката и тя излезе в корнер.

Това бе всичко, Бразилия продължава съм голямата си цел.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай