Без Коледни чудеса! Световният шампион е на финал

Франция победи Мароко и отива да брани титлата си

Без Коледни чудеса! Световният шампион е на финал | StandartNews.com

Всеки ден чудеса не стават, дори и по Коледа. Абсолютният хит на световното първенство Мароко очаквано си намери мастора на полуфинала срещу Франция.

Световният шампион с рутина спечели с 2:0 и напълно очаквано отива да брани титлата си срещу Аржентина.

Големият залог на срещата си пролича още от изпълнението на химните, където близо 55 000 мароканци грубо освиркаха "Марсилезата".

Но още в 4-та минута - ГОЛ ЗА ФРАНЦИЯ! 1:0! ТЕО ЕРНАНДЕС! 

Митът за непробиваемите мароканци бързо бе развенчан от футболния крал на света. Франция се нуждаеше само от 4 минути, за да се добере до лидерството в този полуфинал.

В 9-ата минута Азедин Унаи успя да стреля от средна дистанция. Юго Лорис беше на мястото си и майсторски спаси коварната топка с една ръка.

След това Оливие Жиру получи пас зад гърба на отбраната, а след това отправи гръмотевичен изстрел, който порази единствено дясната странична греда до Буну.

В 35-та минута "петлите4 пропуснаха нов шанс. Но в края на полувремето, ГРЕДА И ЗА МАРОКО! Публиката на Мароко буквално полудя в 43-ата, когато „лъвовете от Атлас“ можеха да изравнят по сензационно красив начин.след задна ножица на Ел Ямик.

Мароканците изживяха моментите си през втората част. Но безуспешно.

Но "петлите" останаха хладнокръвни и не допуснаха изненада. Вместо това - 2:0. Гол на резервата Коло Муани в 79-та минута, което на практика сложи точка на мача. Логично. Въпреки, че мароканците се бориха до самия край и на добавеното време.

Така тимът на Дидие Дешан отново е на финал и отива на битка за защита на титлата си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай