Украйна избра опасна поза

Украйна избра опасна поза | StandartNews.com

Е, сбъдна се нечия мечта - Украйна е асоцииран член на Европейския съюз! Това е само началото. Дали е съвпадение или не, но Украйна се раздели точно на две като знамето си. Едната половинка - синя, другата - жълта. Сега двубагреникът може да бъде актуализиран, като в синята половинка внедрят еврозвездички, а жълтата да си остане жълта, по-лесно може да се прелее в оранжева, в случай на нова революция. Върху герба ще трябва да се поработи малко повече, за да се угоди на всички, но и там ще добавят звездички. Дали това беше най-правилният завой без навигация, времето ще покаже. Оттук нататък каква е съдбата на Украйна, която така устремено се гмурна в Европейското море, без да си даде сметка, че то е доста пресъхнало и ще се удари с главата в дъното. Преходът няма никак да е лесен, тепърва започва "Украинската пролет", която едва ли ще премине скоро в друг сезон. Винаги съм се чудела, като гледам мач, как така играчите си вкарват автогол. Това е все едно да си разбивам вратата на собствения си апартамент и да викам после полиция. Няма логика, но защо ли търся логика в политиката. Там, където има интерес, няма логика! И докато украинците се чудят по коя утъпкана пътека да тръгнат към Европа, руснаците вече раздават руски паспорти в Крим, въвеждат рублата и действат със скоростта на "Катюша" - е на това му викам "руски стандарт"!

Една руска поговорка гласи - "Поспешишь, людей насмешишь!". Дали сега и Украйна не избърза с хвърлянето в прегръдките на Евросъюза?
Дали тази радост няма да се превърне в сълзи. Готови ли са украинците за тази маневра? Страната е в жестока икономическа криза, която ще се задълбочава тепърва.
Новата власт обаче е заела следната позиция - леко наведени с прегънати колене и протегнати към Запада ръце в очакване на нещо. Дали очакваното нещо ще дойде отпред от Европа и САЩ, или Русия ще ги изненада отзад! Но затова пък кукловодите са доволни! Всичко мина по сценарий, спектакълът на Майдана свърши, публиката се разпръсна, куклите стават и с радост си лъскат конците, за да продължават да им ги дърпат за евентуално второ действие. Украйна се смали, Русия се увеличи, Европа се разработи, САЩ налагат санкции. Като гледам, никой не е без работа! Ще е интересно да видим крайния резултат дали ще е като в "Междузвездни войни", или ще е "Империята отвръща на удара"?! Колко време ще й трябва на Украйна да се съвземе от това тежко заболяване, което преболедува и съсипа цялата й имунна система!
Днешна Украйна е като красива русокоса девойка в пубертета - хем се мисли за зряла и самостоятелна, хем не знае накъде да тръгне и все още не може без "мама и тати"! И въпреки всичко Украйна бавно тръгна към Европа. На добър час, но този път не е равен, доста е чакълест. Внимавай, Украйна, защото "малките камъчета обръщат каруцата"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай