ЦСКА би „Левски“ в мач с 6 червени картона

ЦСКА би „Левски“ в мач с 6 червени картона  | StandartNews.com

София. ЦСКА победи „Левски" с 1:0 на националния стадион „Васил Левски" в дербито на 26-ия кръг на А група. Двубоят ще бъде запомнен с това, че главният рефер Георги Кабаков показа цели 6 червени картона – 4 по време на двубоя, и 2 след края на редовното време. Борис Галчев, Станислав Ангелов, Райс Мболи и Ларсън Туре напуснаха играта преждевременно, а след последния съдийски сигнал Косоко и Владимир Гаджев получиха директни червени картони след разправия помежду им. Двубоят бе съпроводен и от сериозно напрежение по трибуните. 

 

Единственото попадение в мача дойде в 69-ата минута, когато от дузпа точен бе Емил Гъргоров.

 

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на „сините", но пропуски направиха Ларсън Туре и Валери Божинов. Двата тима показа и качествена игра. За разлика от втората част, когато играта се накъса, преобладаваха нервите и единоборствата.

 

Наставникът Антони Здравков хвърли цели петима дебютанти в дербито с „армейците". Освен това „сините" смениха схемата от последния мач с Локомотив (София), когато играха с двама нападатели. Дошлите тази зима Аймен Белаид, Рафаел Бастос, Рикардо Нунеш, Пламен Крумов и Валери Божинов излязоха титуляри в първия си мач между „сини" и „червени".

 

Борис Галчев започна за първи път като титуляр за ЦСКА, откакто се завърна при „червените" от тима на Ботев Пд. Дефанзивният полузащитник обаче успя бързо да си изкара два жълти картона и в 29-ата минута остави своите с човек по-малко.

 

Още в 4-ата минута „сините" имаха отлична възможност да поведат в резултата, когато Владимир Гаджев изведе добре Ларсън Туре, но прехвърлящият удар на посления мина в страни от вратата. Минути по-късно Косоко засече с глава центриране на Иван Стоянов, стреля добре, но топката отиде в аут.

 

След близо 15 минути играха дойдоха две добри положения за „Левски", но първо Валери Божинов не можа да нанесе добър удар и стреля слабо по тревата, а малко след това Туре вкара, но преди това правилно бе вдигнат флага за засада. Силните минути за „сините" продължиха с далечен удар на Дъстли Мюлдер, но Райс Мболи изби с класа. „Червените" отговориха с добра контра в 26-ата минута, когато Ивайло Чочев стреля силно, но топката не намери целта.

 

В 29-ата минута за втори жълт картон играта напусна Галчев, но положенията пред двете врати продължиха да се редят.

 

През първото полувреме предимство в отправените удари имаха „сините", които обаче така и не успяха да стигнат до гол. На няколко пъти пък имаше сериозни разправии между феновете по трибуните и полицията.

 

Второто полувреме започна равностойно, въпреки численото предимство на за „сините". Тони Здравков пък извърши първа смяна в 55-ата минута, когато Димитър Макриев замени Рафаел Бастос. Двойна смяна извърши Стойчо Младенов в 61-ата минута. Тодор Янчев и Тони Силва вместо Омар Косоко и Иван Стоянов.

 

Малко по-късно опитният Станислав Ангелов сбърка фатално в наказателното поле, за да си изкара втори жълт картон и да направи дузпа за ЦСКА. Пелето позволи на Тони Силва да му отнеме и след това на два пъти го задържа, за да го свали на тревата. От бялата точка в 69-ата минута точен за 1:0 в полза на „червените" бе Емил Гъргоров.

 

Борислав Цонев замени Орлин Старокин в 76-ата минута. Малко по-късно Цветан Генков замени Валери Божинов. Малко преди края на редовното време Неманя Милисавлиевич напусна играта, за да се появи Венцислав Василев.

 

Грозна сцена се разигра в продължението между Райс Мболи и Ларсън Туре. Ларсън Туре ритна топката, докато тя бе в ръцете на вратаря на ЦСКА. След, което Мболи го удари с нея по главата. Двамата получиха по жълт картон, който им бе втори и така двата тима завършиха с по 9 души на терена. На вратата на „червените" пък застана Апостол Попов.

 

След края на 8 минутното продължение и последния съдийски сигнал Георги Кабаков показа директни червени картони на Владимир Гаджев и Косоко, които се сдърпаха на терена. 

 

Във временното класиране ЦСКА заема 3-ото място с актив от 51 точки, а „Левски" е 6-и с 44.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай