Шаул Камиса Раз: С толератност към взаимно уважение

Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в България

Шаул Камиса Раз: С толератност към взаимно уважение | StandartNews.com

Основното послание на израелския щанд на тазгодишния благотворителния базар, организиран от Международния женски клуб – София, е толератността и уважението между всички народи и религии. Съчетали сме представянето на трите религии – християнството, исляма и юдаизма, както те съжителстват в Ерусалим. Ерусалим е столица и на трите религии. Ето защо те имат важно място на щанда ни като израз на толерантност и уважение. Както в Ерусалим народите живеят заедно в мир и спокойствие, така бихме искали да покажем на нашия щанд този пример за сплотяване между трите религии.

Организатор на това представяне е посолството на Израел, повечето участници на щанда са служители на дипломатическата мисия. Част от продуктите, които представяме, са произведени в Израел. Разбира се, голяма е помощта на израелския бизнес, както и на еврейската общност в България. Има и собствени инициативи с по-малки неща, като например сладкишите, които приготви моята съпруга, а също и приноса на други помощници и съпруги на израелци от общността ни. Идеята на този базар е, както на нашата държава, така и на всички други тук, е да открием и да се докоснем до културата и традициите на всички народи. Така се сближаваме, откриваме различното и се научаваме на взаимно уважение.

Като не на последно място е крайната цел на този благотворителен базар – всички средства, които се съберат, да отидат до нуждаещи се деца и семейства. Важно е, както за мен, така и за останалите, да усетят, че независимо от това, което се случва по света, днес сваляме всички бариери и ограничения и сме едно общо. Аз лично посетих щандовете на Пакистан, на Египет , на Ливан....Днес е важно да се сплотим и да запомним, че всички сме едно общо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай