"Левски" удари за сефте Лудогорец в Разград

"Левски" удари за сефте Лудогорец в Разград | StandartNews.com

Разград. "Левски" победи с 1:0 Лудогорец в Разград в дербито на 21-ия кръг на А група. Това е първи успех за "сините" на "Лудогорец Арена". Пред близо 4000 зрители в студеното време единственото попадение бе дело на Ларсън Туре още в 3-ата минута.

Двата отбора завършиха срещата с по 10 души на терена, след като Станислав Ангелов и Жуниор Кайсара напуснаха играта преждевременно, след като си изкараха по два жълти и съответно червени картони. Играчите на двата отбора се хвърлиха здраво в битката, а почти всички футболисти на терена бяха декорирани в жълто.

Стойчо Стоев излезе с най-доброто, с което разполага въпреки предстоящия двубой от Лига Европа в четвъртък. Антони Здравков пък смени обичайната си схема на игра, а атаката на "сините" поведе Димитър Макриев.

Двамата вратари Владислав Стоянов и Пламен Илиев пък извадиха куп положения, за да може да остане попадението на Туре единствено в двубоя.

Владимир Гаджев центрира в 3-ата минута, получи се разбъркване пред Стоянов, в което най-съобразителен се оказа Туре, който отблизо реализира за 1:0.

След попадението разградчани натиснаха своя съперник, но не успяха да стигнат до гол. В края на първото полувреме "сините" също имаха своите шансове, но до нов гол не се стигна.

Гари Родригес в 62-ата минута пък изпусна да удвои преднината за "сините", след като не успя да преодолее очи в очи Владислав Стоянов.

Станислав Ангелов разкара топката в 75-ата минута и получи втори жълт картон, с което остави своите с човек по-малко. Въпреки това най-чистото положение в мача се откри пред Дъстли Мюлдер, който от няколко метра също не можа да вкара на Стоянов.

Фабио Ешпиньо в 89-ата минута удари греда, а в продължението на двубоя Кайсара също бе отстранен от играта за изкаран втори жълт картон.

Във временното класиране, Лудогорец остава на върха с 47 точки, а "Левски" е на 4-о място с 10 точки по-малко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай