Вторник,

Кольо Колев: Кабинет ще има напук на Бойко

От: Failed to load user -
3030
Кольо Колев: Кабинет ще има напук на Бойко
A
A
A

Искането на ГЕРБ за касиране на изборите е нормален пиар ход, целящ повдигане на самочувствието на партията. Убеден съм обаче, че това просто няма да се случи.

Що се отнася до шансовете на Бойко Борисов да състави правителство на малцинството, те са 0,00 процента. ГЕРБ днес се намира в пълно обществена изолация. И дори да бяха влезли в парламента още две или три партии, никоя от тях нямаше да иска да се коалира с бившите управляващи. Освен може би РЗС на Яне Янев и Либерален Алианас на Веселин Марешки, но се видя на каква обществена подкрепа се радват те.

Независимо от маневрите на Борисов в крайна сметка правителство ще има - с мандат на БСП и с премиер Пламен Орешарски. И подкрепяно отначало от ДПС и "Атака". То, разбира се, ще бъде програмно-експертно. А Орешарски и БСП ще бягат като дявол от тамян от всякакви партийни лица в него. Този кабинет ще ходи по тънък лед, защото във всеки момент ДПС или "Атака" може да свалят доверието си от него. Така че никой не може да предскаже дали и кога ще се стигне до предсрочни избори.

Но като е известно от историята, често пъти временното се оказва доста трайно. Нека си припомним двете години на съществуването на правителството на Любен Беров. Пламен Орешарски може да не блести като дизайн или ораторско изкуство, но е човек хладнокръвен и прагматичен професионалист. И се възприема както от ДПС, така и от "Атака". А дори и от ГЕРБ против него поне досега не са са се чули някакви принципни критики и възражения.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички