Карбовски и Джамбазки: Меркел, не играй като Брежнев за бежанците!

Карбовски и Джамбазки: Меркел, не играй като Брежнев за бежанците! | StandartNews.com

"Писмо до Меркел от Фронта" пуснаха журналистът Мартин Карбовски и евродепутатът Ангел Джамбазки в Брюксел. Илюстрирано с пророчицата Ванга и под наслов: "Европа се държи като сляпа стара жена", то достигна и до евродепутатите, в превод на трите официални езика на ЕС - английски, немски и френски.

Г-жо Меркел, пишат ви отчаяни българи от южната граница на Европейския съюз, между България, Гърция и Турция.
Най-хубавото нещо, което ни се случи в рамките на живота ни, е свободата на словото и свободата да пътуваме.
Днес обаче при нас тя се превърна във война.

ЕС се оказа място, където всеки може да дойде, да прояви претенцията си, да поиска от нас.

ЕС дойде с гаранции за сигурност, но днес те, за нашия народ, са по-занижени и отпреди 100 г.

Българското правителство приема тези хора на южната си граница и ги пуска да се трафикират до западната ни граница. Районът умира, както големи части от цялата ни държава. Поминъкът тук е само трафикът - до София и по-нататък. Влизат и въоръжени мъже, влизат по къщите, като партизани търсят хляб. 27 000 само тази година са влезли и са регистрирани в България, но са излезли и ги няма тук. И това е само върхът на айсберга.

За какво ни е този Европейски съюз, г-жо Меркел, когато дори в къщите си нямаме спокойствие? Как да обясним на децата си да се върнат и да останат в родината си, като тук нашата страна се превръща в бойна пътека?

За какво ни е този ЕС, ако вие ни налагате квоти бежанци - та те така или иначе не искат да се задържат тук, отиват при вас, вие ги поканихте? Искате да ги държим насила ли?

Вие влизате в ролята на Брежнев, който диктува на цяла една група държави как да определя суверенитета си и как да приема чужденци? И по колко?

За какво ни е този ЕС, в който толерантността се ползва от крайно нетолерантни хора?

Ние помним още по този край присъствието на исляма - България е построила джамии най-много на глава от населението си - и в това се изразява единствената ни модерност в Евросъюза. А днес става страшно за нас - просто подмяна на една демография с друга, на една религия с друга, на едни закони с други. Закони, които съвсем не отговорят на нашите и вашите европейски ценности.

Г-жо Меркел - вие създадохте Шенген, за да ограничите българите и румънците, а днес отваряте границите за всички - и невинни, пострадали от война и просто търсещи социални помощи и отявлени убийци. И не желаете да направите разлика между тях - нещо, което виждат всички?

За какво ни е този ЕС, който трябва да издържа убийците и терористите си?

И на какъв законов признак, ред и правила в него влизат непознати хора - бройката им вече надвишава милион. Само на ден през нашата граница минават по 100 човека.

Г-жо Меркел - нуждаем се цялата мощ на Европа днес да се концентрира по нашата граница и по гръцката морска граница. Иначе страната ни ще бъде унищожена и ще се превърне в буфер между ислямския свят и модерна Европа.
При нас е война, г-жо канцлер, както и да го наричате в Берлин и Брюксел, тук хората просто бягат. И вече дори не бягат в Европа.

Нужни са ни силни и отговорни лидери. Българските лидери се крият зад вашата сянка и оправдават всички събития с някаква обща политика. Това започва да става неприемливо.

Континентът трябва да бъде спасен. И континентът започва от тук. От нашата къща, нашата улица. Нямате по-важна задача от това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай