Господ ни даде жълт картон

Господ ни даде жълт картон | StandartNews.com

Туристическият сезон през това лято ще бъде много тежък. Кризите следват една след друга. Първо заради напрежението между Русия и Украйна имаше несигурност и откази от резервации. Един от големите украински туроператори, които изпращат гости у нас, е почти в неплатежоспособност и не може да се издължи на българските си партньори. След кризата в Крим последва политическа у нас, проблеми в банковия сектор, потоп и трагедията в Аспарухово и Добрич. Не знам какво не ни се стовари върху главите през тези 6 месеца!

Ясно е, че за ръст на туристите вече не можем да говорим. Въпреки че записванията от големите международни туристически борси ни караха да бъдем оптимисти.

Въпросът сега е да положим всички усилия да не е много голям спадът, който ще регистрираме от сезона през есента. Като в най-добрия случай се надяваме на резултатите от миналото лято. Какви ще са резултатите от сезона за бизнеса ще стане ясно от заетостта през юли и август. Въпросът сега е да изпращаме позитивни сигнали навън. И да се молим за слънчево и хубаво време, за да могат туристите да почиват у нас спокойно. Трябва да информираме нашите партньори, че снимките от трагедията във Варна не обрисуват ситуацията в курортите ни и че страната не е потънала в кал и тиня. Добър е ходът на зам.-министъра на икономиката Бранимир Ботев. Той покани водещи руски журналисти, за да се уверят още през тази седмица, на място каква е обстановката по морето ни. Спешно обаче трябва да се отделят и пари за национална реклама, за кампании на външните и вътрешните пазари, за да спасим туристическия сезон.
Аз съм вярващ човек и съм сигурен, че в живота няма нищо случайно. С поредицата от проблеми и трагедии Господ ни показва жълт картон. Защото прекалихме с говоренето с езика на омразата, компроматните войни. Явно на Бог са му писнали изцепките ни. Сега трябва да се смирим като нация и като хора. С колегите от Слънчев бряг сме говорили и да направим и един курбан в хотел "Колизеум" през юли. За да измолим здраве, просперитет за бранша и край на проблемите през този сезон.

(Записа Наталия Малчева)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай