Ботев Пд не се даде на Щутгарт

Ботев Пд не се даде на Щутгарт  | StandartNews.com

Бургас. Ботев Пд и Щутгарт завършиха 1:1 в в първи мач от третия предварителен кръг в Лига Европа пред близо 15 000 хиляди фена на стадион „Лазур" в Бургас. Така „канарчетата" съхраниха своите шансове да елиминират немския си съперник преди реванша след седмица. Изравнителното попадение за домакините пък бе дело на Валери Домовчийски, който вкара малко, след като гостите успяха да поведат.

Станимир Стоилов не прави нито една промяна от титулярите, която победиха Жрински (Мостар) преди седмица. Изненадващо пък като титуляр за немците започна 17-годишният нападател Тимо Вернер, за когото това е дебют в евротурнирите.

Началото на двубоя бе равностойно, а най-чистото положение се откри пред домакините в 25-ата минута, когато Тодор Неделв получи отличен пас от Борис Галчев, след което стреля диагонално по тревата, но ударът му бе париран от Свен Улрих.

След почивката, гостите взеха инициативата, а „жълто-черните" започнаха да губят лесно топката в средата на терена. Това даде резултат и Щутгарт поведе в резултата в 67-ата минута. Максим центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Ибишевич отблизо засече топката с глава и я прати под напречната греда на вратата на Стаховяк.

Ботев успя да се върне в мача няколко минути по-късно. Ромарио отправи много силен удар, Улрих не се намеси добре и топката попадна във влезлия малко преди това Валери Домовчийски, който отблизо успя да вкара за 1:1.

До края на двубоя и двата отбора имаха възможност да стигнат до победата, но нов гол така и не падна.

Реваншът е след седмица на 8-ми август в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай