Александър Дугин: Западът докара нацистка диктатура

Александър Дугин: Западът докара нацистка диктатура | StandartNews.com

Александър Дугин е роден пред 1962 г. Един от най-влиятелните руски философи. Бори се за създаване на евразийска свръхдържава чрез интеграция на Русия с бившите републики на СССР в нов Евразийски съюз. Директор е на Центъра за консервативни изследвания при Московския държавен университет.

 

Естественото недоволство на хората от корупцията на власт винаги в голямата политика става обект на манипулация и инструментализация. Протестът срещу злото е естествен, но когато придобие политически характер, в него се включват и други сили. В Украйна има две общества - на Изток живеят хора, които се считат за един и същи народ с нас, руснаците, а на Запад - друг съвършено самостоятелен етнос. Те се оказаха в една държава по стечение на историческите обстоятелства и да се съхрани държавата с надмощие било на Изтока или на Запада, вече е невъзможно. Украйна е разделена на две цивилизации. Ние искаме страната да бъде приятелска, минимум неутрална, мирна и единна, но това вече няма как да стане. През 2004 г. когато с полулегални средства победи Оранжевата революция, беше установена оранжева "западническа" демокрация, която не успя. Затова днес не е случайно участието на крайнодесни екстремисти, които доминират в Киев. Единствено те могат да решат редица проблеми, но не с демократични средства, а чрез извънредно положение или диктатура. Тези репресивни мерки за нужни на глобалния и на украинския Запад за подчиняване на Изтока. Те ще започнат геноцид срещу руснаците, за което вече и говорят. Западът подкрепи опозицията с идеята, че повече демокрация не им е необходима, технологично се нуждаят от нацизъм. С оттеглянето си Виктор Янукович с нищо не показа, че е лидер на Изтока, който стоеше зад него. Започва най-трудният етап - нацистка диктатура, която ще бъде подкрепена от Запада, подобно на поддръжката им на уахабитите в Саудитска Арабия. Ще последва отговор от Изтока. Точката, от която няма връщане, е премината. Страната ще бъде разчленена. Единственото занапред решение е мобилизация и въоръжаване на източните области и Крим, създаване на анклави на съпротива срещу неонацизма сред русините и в Западна Украйна. Москва трябва директно да подкрепи Изтока и Крим и да осигури свободата им, както подкрепи Южна Осетия и Абхазия през 2008 г. при конфликта с Грузия.

Единственият начин да се избегне разпадът на Украйна е да стане федерация, а и източните, и южните области да излязат в самостоятелна конфедерация - Източно-южна Украйна.

(Пред тв "Россия 24")

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай