Зловещи подробности за тира, който падна на релси

Жива факла станал шофьорът

Зловещи подробности за тира, който падна на релси | StandartNews.com

ФОТО: ДарикНюз и Монитор

Шофьорът на тира, който снощи падна върху жп релсите на пътя Русе –Велико Търново, най-вероятно е станал жива факла в кабината си, съобщи МВР в старата столица.

Към 19, 00 ч вчера на моста между селата Петко Каравелово и Раданово камионът внезапно напуснал платното, разкъсал предпазната мантитела и паднал първо върху жиците с високо напрежение, а оттам и върху жп релсите, съобщи агенция „Монитор”. Не е ясна причината за запалването му - дали тя е резултат от тока по жиците или от горивото в резервоарите на автомобила. В социалните мрежи очевидец на случилото се описва, че както се движел по пътя, камионът изведнъж свил рязко и полетял надолу. Като вероятни причини се посочват заспиване на водача или той да е получил инфаркт или инсулт по време на движение и това да е причината да не е могъл да реагира и да натисне спирачката.

Няколко часа огнеборците се бореха с пламъците, а движението бе отклонено по обходни маршрути.

Гасенето се е извършвало отгоре от моста, от който е полетяло возилото. Предстои да бъде уточнено по какъв начин ще бъде преместен камионът, за да бъдат освободени релсите, по които минават влаковете от Южна за Северна България и международните композиции. Вероятно за изваждането на падналото возило ще бъде използван автовлак. Едва след като камионът бъде изваден ще може да се разбере дали изобщо тялото на водача е в кабината или е паднало по време на полета от моста. Както и дали е починал от механични травми, или от изгаряне. На този етап изобщо не се знае самоличността на водача и неговата националност. Документите му най-вероятно са изгорели в кабината, както и брезента на камиона, върху който се изписва името на компанията собственик. Не е ясно и дали товарният автомобил е бил празен или е бил натоварен с нещо, което е изгоряло. Оцеляла е само задната регистрационна табела на влекача, от която се вижда, че камионът е с турска регистрация. Всичко останало предстои да бъде уточнявано днес. За изясняване собствеността на возилото и на водача, ще се търси съдействието на контролно - пропусквателния пункт, откъдето  те са влезли в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай