В Сидни научиха къде е Дупница

20 на сто от новите жители са родени от Австралия до Канада

В Сидни научиха къде е Дупница | StandartNews.com

Братя Галеви остава синоним на Дупница само за нас, българите. Оказа се, че градът е станал популярен из целия свят с различни имена, защотко 20% от новите дупничани са родени от Австралия до Канада.

449 са новите жители на община Дупница през 2019 година, показва справката на администрацията. 86 от тях са родени в чужбина, като най-много са проплакали в Италия – 22, следвани от Великобритания - 19, САЩ - 14, Германия - 9, другите са от Белгия, Испания, Кипър и Канада.

За първи път има родено дупничанче в Австралия – Оливия. Малката принцеса е първо дете на родителите си – Йордан и Мария Коцеви. "Оливия се роди на 8 март миналата година в Сидни. Доколкото зная, няма друго бебе, което е записано като жител на Дупница и раждало се поне последните 30 години в Австралия", коментира общинският съветник Йонко Гергов, на който Оливия е племенничка.

Изглежда, че най-новото поколение, дори засега да живее в Дупница, се готви да поема по широкия свят. Зяатова и най-популярни са имената Моника, Емили, Ейми, Мелани, Таная, Анибал и Дилара.

Радва тенденция е, че сватбите в Дупница далеч превишават разводите, а първото бебе за тази година е Василен и това е най-новият жител на община Сапарева баня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай