Три представления на „Тара-ра-бумбия“ днес

Спектакълът "Аз, Фойербах" е посветен на 75-годишнината на Стефан Мавродиев

Три представления на „Тара-ра-бумбия“ днес | StandartNews.com

Наситена програма от интересни спектакли очаква почитателите на театъра днес на "Тара-ра-бумбия" в Благоевград. Тя започва в 14.00 часа с Модул „Памет“- 100 години театър в Благоевград. Ще бъде представен спектакълът „Нирвана“ от Константин Илиев, с режисьор Ставри Карамфилов. Спектакълът ще се играе на Камерната сцена в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

„Аз, Фойербах“ излиза на Голямата сцена в театъра в 19.00 часа. Спектакълът е посветен на 75-годишнината на Стефан Мавродиев. Самият той се превъплъщава в ролята на Фойербах. Пиесата разказва за актьор, който след 7 години пауза, се завръща на театралната сцена, за да се яви на кастинг за желана от него роля пред великия режисьор Летау.

След края на шедьовъра на Стефан Мавродиев, на сцената на градската художествена галерия излизат актьорите от театър „Реплика“ с представлението на режисьора Явор Гърдев - „Елхата у Иванови“. Постановката започва в 21.00 часа. Драматургичният опус е създаден през 1938 година и е преведен на български език от забележителния поет Георги Рупчев. "Елхата у Иванови" е творческа акция, създадена от съвместната работа на театър "Реплика" и Явор Гърдев. Пиесата не е подходяща за лица под 14 години. Входът е свободен, а броят на местата е ограничен. Не се допускат правостоящи!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай