Селско училище се включи в кампанията # Щедрият вторник

Чрез нея педагозите популяризират сред деца и родители каузата на дарителството и доброволчеството

Селско училище  се включи в кампанията  # Щедрият вторник | StandartNews.com

Училището в село Езерче, община Цар Калоян  се включва в дарителската кампания # Щедрият вторник. В  дните , когато любителите на  шопинга тръпнат в очакване на „Черния петък”  педагозите от училище „Отец Паисий” в Езерче  популяризират сред деца и родители каузата на  дарителството и доброволчеството.

Училищната акция „Дари с добро” има за цел да събере средства за оборудването на ресурсен кабинет  в школото. Тя е в помощ на децата със специални образователни  потребности и техните семейства. Организаторите  очакват  местната общност да се включи в дарителската  акция на 3 декември   пряко или с дарения  чрез есемеси на електронната платформа в полза на училището: https://www.platformata.bg/bg/kauzi/558:897-2019-ezerche/details/campaign.html и ДМС и с дарителски SMS на 17777 с текст DMS DOBROTA.

# Щедрият вторник е глобална инициатива позната по света под името  #GivingTuesday. Идеята за нея се появява в САЩ през 2012 година като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи. #Щедрият вторник или #GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 година по инициатива на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай