Петък,

Селско училище се включи в кампанията # Щедрият вторник

От: Станка Христова -
Селско училище  се включи в кампанията  # Щедрият вторник
A
A
A

Училището в село Езерче, община Цар Калоян  се включва в дарителската кампания # Щедрият вторник. В  дните , когато любителите на  шопинга тръпнат в очакване на „Черния петък”  педагозите от училище „Отец Паисий” в Езерче  популяризират сред деца и родители каузата на  дарителството и доброволчеството.

Училищната акция „Дари с добро” има за цел да събере средства за оборудването на ресурсен кабинет  в школото. Тя е в помощ на децата със специални образователни  потребности и техните семейства. Организаторите  очакват  местната общност да се включи в дарителската  акция на 3 декември   пряко или с дарения  чрез есемеси на електронната платформа в полза на училището: https://www.platformata.bg/bg/kauzi/558:897-2019-ezerche/details/campaign.html и ДМС и с дарителски SMS на 17777 с текст DMS DOBROTA.

# Щедрият вторник е глобална инициатива позната по света под името  #GivingTuesday. Идеята за нея се появява в САЩ през 2012 година като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи. #Щедрият вторник или #GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 година по инициатива на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички