Събота,

Продължават процедурите за подмяна на старите печки с екологични

От: Стандарт -
Продължават процедурите за подмяна на старите печки с екологични
A
A
A

Одобрените в Бургас кандидати по Пилотната фаза на проекта за подмяна на старите печки на твърдо гориво с модерни екологични уреди вече подписаха своите договори.

В момента са в ход процедурите по провеждането на обществена поръчка за избор на доставчик на отоплителните уреди.

Според предварителния график монтирането на новите печки, които ще ограничат в значителна степен отделянето на фини прахови частици и вредни емисии във въздуха, трябва да приключи до средата на месец октомври.

В Пилотната фаза на Интегрирания проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" по Програма LIFE заявления подадоха 131 домакинства от Бургас. Над 80 от тях ще получат безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтажа и обучение за използването им. Гаранционният срок на новите уреди е 5-годишен.

Кандидати, които са участвали в Пилотната фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация. По време на втория етап от изпълнението на проектните дейности ще се подменят отоплителните уреди на още допълнително 1914 домакинства. 

Реализирането на Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" е част от мерките, които Община Бургас прилага за подобряване качеството на въздуха. Той се изпълнява съвместно от общините Бургас, София, Велико Търново, Русе Силистра и Стара Загора.

Друг проект, който Община Бургас изпълнява, е "Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово", по който се предвижда подмяна на старите отоплителни уреди на още 2280 домакинства.

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички