Представят Казанлък и Розовата долина в Британска Колумбия, Канада

В края на месец март, в Канада ще се проведат "Дни на България

Представят Казанлък и Розовата долина в Британска Колумбия, Канада | StandartNews.com

В края на месец март, в Канада ще се проведат "Дни на България". Инициативата, която придоби популярност в последните няколко месеца ще се състои на 26 март в най-западната провинция на Канада - Британска Колумбия, съобщават от Генералното консулство на Република България в Торонто.

По време на събитието ще бъде представен град Казанлък, както и Розовата долина.

Генералното консулство на Република България в Торонто заедно с Българо-канадското дружество в Британска Колумбия предвиждат и засаждане на рози в гр. Бърнаби, Британска Колумбия.

Идеята за събитието се е зародила през есента на миналата година по време на среща на генералния консул г-жа Велислава Панова с кмета на града г-н Майк Хърли. Именно в гр. Бърнаби, където живее голяма част от българската общност в района на Ванкувър, се намира й стогодишната розова градина на планината Бърнаби.

„Да разкажем на канадските ни приятели за нашите прекрасни места - планини, реки и морета, да ги направим съпричастни с нашия фолклор и нашите обичаи.“, се казва още  в официалната покана на организаторите Генерално консулство, Торонто и Българо-канадско дружество в Британска Колумбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай