Сряда,

Половин село се снима във филм за Ванга

От: Failed to load user -
A
A
A

Благоевград. Петричкото село Яково запрлича на Холивуд заради снимките на 12-серийния руски филм за пророчицата Ванга. Селянин-артист, селянин-артист, селянин-артист. Така изглежда населеното място в момента, тъй като половината му жители станаха актьори в лентата на руския режисьор Сергей Борчуков.

„Затова се борихме тук да са снимките. За да участват нашите хора в тях и да изкарат по някой лев. Но не парите са важни, а усещането, тръпката и гордостта, че са статисти във филм за леля Ванга. Вече две седмици се работи здраво, на терен са от 8 часа сутинта до 19 часа вечерта”, разказа кметът на селото Велин Иванов.

В селището се заснемат кадри от детството на ясновидката, в нейната роля е 12-годишната Даша Отрошко. Макар и само статисти, селяните се радват, че на стари години станаха актьори. Някога се прехласвали по Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев, а сега са им колеги. Във филма се снимат дори старци, които са над 80 години. Руснаците са очаровани от топлото посрещане и от ентусиазма на местните артисти. „Всички са много мили към нас, за което им благодарим. Ако времето е с нас, снимките ще приключат за 1 месец”, заявиха от екипа на руския филм за пророчицата Ванга.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички