На финала по електронни спортове ще участват отбори от три държави

В Стара Загора отбори от три държави ще участват на финала в международен турнир по електронни спортове

На финала по електронни спортове ще участват отбори от три държави | StandartNews.com

Първата - квалификационна фаза от турнира по електронни спортове Counter-Strike: Global Offensive, организиран Bellum Gens Elite–Stara Zagora и Община Стара Загора, протече при засилен интерес. В надпреварата участие взеха отбори от България, Румъния, Сърбия, Украйна, Македония, Албания, Косово, Черна гора, Латвия, Унгария и Полша.

 

Най-добрите дванадесет тима, сред които Skade (BG), FATE (BG), Nexus (RO), BlueJays (BG), ще се борят на финалите за спечелване на първото място. Заключителният етап от турнира ще се проведе от 21 до 24 октомври в залата на „Културен Център Стара Загора“ при спазване на епидемиологичните мерки, наложени в страната.

 В сърцето на Стара Загора всички феновете на електронните спортове в България и Балканския регион ще могат да се насладят на играта на техните любими отбори, както и ще могат да се срещнат на живо с тях. Местата в залата ще бъдат ограничени, но организаторите и Община Стара Загора са се погрижили събитието да бъде наблюдавано на открито от всички любители.  На сцената пред сградата на общината ще бъде поставен голям екран, на който желаещите ще могат да наблюдават срещите в реално време. Втората фазa на Bellum Gens Elite – Stara Zagora ще бъдe излъчвана и на живо в платформата https://www.twitch.tv/.

 

Турнирът е с внушителния награден фонд от $10 000, което го прави най-голямото събитие от такъв характер провеждано в България.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай