Книгата си „Зоопаркът в мен“ представи доц. д-р Радослав Михайлов

За емоциите, опита и вдъхновението говори с плам доц. Михайлов

Книгата си „Зоопаркът в мен“ представи доц. д-р Радослав Михайлов | StandartNews.com

Дългогодишният ръководител на Зоопарка в Стара Загора и преподавател в Тракийския университет доц. д-р Радослав Михайлов представи своята книга  „Зоопаркът в мен” пред приятели и гости в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Премиерата е част от инициативата „Есенни литературни дни“ под липите.

За емоциите, опита и вдъхновението говори с плам доц. Михайлов. „Благодаря, че ме уважихте в моя така специален ден. Това, което представям в книгата е вътре в мен от дълго време и няма по-добър начин да го споделя с хората от това да го напиша и да се опитам да пресъздам поне малка част от себе си. Зоопаркът е силата на моето самочувствие”. Авторът издаде пред публиката и част от написаните истории и забавните спомени, които е трупал по време на професионалната си реализация в годините.

Малко повече за книгата и усещането, което оставя тя, сподели с публиката Снежана Маринова, бивш директор на Регионалната библиотека в Стара Загора.  „Благодарна съм, че Радослав Михайлов  предложи именно аз да представя неговата първа книга. От всеки разказан случай, от всяко обръщение към читателя извира емоция и отношение. Усеща се колко душа и сърце са вложени в написването ѝ. За своята 20-годишна практика като ръководител на Зоопарка в Стара Загора, д-р Михайлов трупа опит, знания и умения, които сега споделя публично и много успешно. Едни от най-интересните разкази в книгата са  „Бягства на животни от Зоопарка”, както и „Спасяване на животни, попаднали в беда или неестествена среда”. Книгата е интересна, занимателна и най-вече полезна със своето съдържание както за специалистите, така и за масовия читател”, обобщи Маринова. 

На събитието присъстваха общински съветници, зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, началникът на отдел „Култура” Диана Атанасова, ръководителят на Зоопарка в Стара Загора д-р Ивелина Илиева, представители на зооградини в страната, колеги от университета и приятели. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай