Ден на отворени врати за първокласници и кариерно ориентиране в старозагорското СУ „Васил Левски“

На 5 декември старозагорското СУ „Васил Левски“ отваря вратите си за бъдещи първокласници и техните родители

Ден на отворени врати за първокласници и кариерно ориентиране в старозагорското СУ „Васил Левски“ | StandartNews.com

На 5 декември (вторник), от 17.00 до 18.30 часа, старозагорското СУ „Васил Левски“ отваря вратите си за бъдещи първокласници и техните родители.

Учителите и учениците са подготвили интересни творчески ателиета – „Забавна математика“, „С аромат на Коледа“, „Заедно можем повече“, „Творим с тесто“ и други. По този начин ще се стимулира интереса на децата и ще се представи по достъпен начин училищната атмосфера. Събитието е част от програмата, свързана с отбелязване на годишнината от създаването му.

С интересна инициатива ръководство и учители представят пред възпитаниците на старозагорското школо и различните професии, с което  спомагат обогатяването на знанията, както и кариерното ориентиране на подрастващите. През изминалата седмица младежите научиха любопитни подробности за бръснарската професия. Пенчо Кунев, собственик на ателие за мъжко  подстригване и грижа за брадата, заедно с част от своя екип,  сподели с учениците как се е променил във времето занаятът и какви са били модните тенденции в различните стилове прически в годините. Показаха още и старинни бръсначи и пособия, които са се използвали от бръснарите. В края на беседата имаше и демонстрация на прически.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай