Сряда,

17 издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора” през април

От: Стандарт -
17 издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора” през април
A
A
A

17-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора” пристига неизменно като пролетта и традиционно през април. Негови инициатори са отново Библиотека „Родина“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Община Стара Загора. А програмата на Маратона пак ще прелее от разнообразни, интересни и забавни инициативи през целия пролетен месец.

Тази година маратонът ще се състои изцяло лично, присъствено и офлайн. С призив и надежда, че опасните и изпълнени с тъга и страх години са останали зад гърба ни, с огромно желание за мир и здраве.

Участието в „Четяща Стара Загора 2022 г.“ е еднакво насърчително и за деца, и за възрастни. За всички, които обичат книгите и имат желание да споделят любовта си с останалите; и за начинаещи, невръстни четци и за пристрастените с дългогодишен стаж в най-интелектуалното занимание.

Кулминацията на Маратона ще е на Велика сряда, 20 април – от 10:00 до 15:00 ч., когато груповото, няколко часово четене ще се проведе в центъра на Стара Загора. Библиотекарите от „Родина“ обещават през целия април среща с уважавани, интересни и нашумели български творци. Сред очакваните автори са Георги Господинов, Христо Карастоянов, Стела Даскалова, Катя Антонова, Вал Стоева, пътешествениците Максим и Стефан Иванови…,  а организацията на инициативите продължава.

Информация за организираната от Вас проява през м. април – кога (дата и час), къде (място), какво (тема), с кого, както и заявки за участие в Празника на книгата и четенето на 20 април в парк „Пети октомври”, изпращайте на е-mail: lib@rodina-bg.org или съобщете на GSM: 0886 463 731, 0884 477 915. Програмата ще се актуализира ежедневно.

Документирайте Вашето събитие и изпратете снимки на адрес: lib@rodina-bg.org. Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. Резултатите от Маратона „Четяща Стара Загора” ще бъдат илюстрирани на уебсайта www.rodina-bg.org и в социалните мрежи.

„Четяща Стара Загора” е част от Националната програма „Четяща България” и от „Походът на книгите”, организиран ежегодно от Асоциация Българска книга и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички