Тошко Йорданов: Слави не иска персонална власт, а резултати

Хората не гласуват за премиер, а за парламент, каза зам.-председателят на ИТН

Тошко Йорданов: Слави не иска персонална власт, а резултати | StandartNews.com

Слави Трифонов не е човек, който иска персонална власт. Той иска резултати. Това категорично заяви в интервю за бТВ зам.-председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов. Така той отговори на Мария Цънцарова дали Трифонов ще е премиер, ако ИТН получи възможността да излъчи кабинет.

Хората не гласуват за премиер, каза Йорданов и нарече сбъркана формата на управление: министър-председателска република, която ГЕРБ наложи през последните 12 години.

Хората гласуват за парламент. Министър-председателската република е извратена форма. Министерски съвет са изпълнители, категоричен бе Йорданов. Той подчерта, че кабинетът и министрите на „Има такъв народ”, ако се стигне дотам, ще бъдат „правилно избрани изпълнители на политики”.

За Тошко Йорданов е твърде рано да се говори дали служебни министри могат да останат и в редовния кабинет. Посочи като много добра работата на икономическия министър Кирил Петков и на финансовия Асен Василев.

За нас ГЕРБ са терористите на политическото поле. Няма как да дебатираме с тях, каза още Тошко Йорданов по повод отказа на Слави Трифонов и ИТН да приемат поканата на Борисов за дебат. Още когато тя бе отправена, Йорданов заяви: „Американците с терористи не преговарят. Ние също!”

Пряк избор на главен прокурор – като този на президент, иска Има такъв народ. Ние сме за засилване на пряката демокрация. Законът за референдумите трябва да бъде поправен, каза Йорданов.

Програмата ни – с ясни стъпки, по срокове, е поместена на сайта ни. Хората са достатъчно грамотни, за да я прочетат и да решат дали да ни подкрепят. Знае създадохме тази партия и ако смятат, че заслужаваме доверие, ще ни подкрепят, продължи още Тошко Йорданов.

Той припомни референдума, организиран от екипа на Слави Трифонов, резултатите от него и отказа на партиите да се съобразят с волята на над 2,5 милиона българи. Оттам тръгна всичко, ние тези неща ще ги реализираме, заяви Тошко Йорданов.

Той съобщи, че с Демократична България и „Изправи се! Мутри вън” партията му може да говори, защото тези коалиции се са от статуквото. Голяма част от приоритетите ни се припокриват, каза зам.-председателя на ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай