Танева в Разград: 309 млн. лв. подкрепа за аграрния сектор

​Секторите "Плодове", "Зеленчуци" и "Животновъдство" остават приоритетниза нас

Танева в Разград: 309 млн. лв. подкрепа за аграрния сектор | StandartNews.com

​Секторите "Плодове", "Зеленчуци" и "Животновъдство" остават приоритетниза нас в следващия програмен период. Това заяви министърът наземеделието, храните и горите Десислава Танева на среща със земеделскистопани в Разград.

В нея участие взеха водачът на листата на коалицияГЕРБ-СДС за 18 -МИР Разград Десислава Атанасова и кандидати за народнипредставители. Министър Танева информира присъстващите за подготовкатана Стратегическия план на страната ни за новата Обща селскостопанскаполитика. Тя изтъкна, че към момента всички мерки за подкрепа в новияпрограмен период са дискутирани с бранша. "Очакваме да приключаттриалозите на ниво ЕС, които ще дадат финален вариант на изискванията зановата ОСП", каза още министър Танева.

​Тя припомни, че страната ни успява запази през изминалата 2020 г. подкрепата по Преходната националната помощ и размерът на обвързаната подкрепа, на нива 13 + 2 процента за протеинови култури."

"Преходната национална помощ през 2021 и 2022 г,както и в следващия период до 2027 г. ще се запази благодарение нанашите усилия", поясни министър Танева.​"Предвиждаме въвеждането на екологични стандарти, ако получим доверието Ви отново", каза още ми истър Танева.

Тя изтъкна, че благодарение наусилията на Правителството през последните четири години, повече от 1/3от земеделските площи в България са защитени от градушка. "Предвиждамеда изградим цялостна система за градушки и обезщетения принеблагоприятни климатични условия. Освен това ще създадемвзаимоспомагателен фонд с участието на земеделските стопани", поясни още министър Танева.

​Стопаните в Област Разград са получили 309 млн. лв. подкрепа в периода2017-2021 г. Общата стойност на договорираните за област Разград проектипо частни и общински проекти по ПРСР е на стойност 38 млн. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай