Четвъртък,

СДС: С ГЕРБ искаме да обединим десните

От: СТАНДАРТ -
179
СДС: С ГЕРБ искаме да обединим десните
A
A
A

Обединение на десния вот. Това е целта на коалицията ГЕРБ – СДС за парламентарните избори на 4 април. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в интервю за Нова тв. Той ще е водач на коалиционната листа в 23 МИР в София.

“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, тя е осъзната. Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот”, коментира Христов.

По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница, за разлика от разединената левица. „Де факто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната коалиция, според социологическите проучвания”, посочи той.

„Съгласен съм, че ГЕРБ е по-центристка партия. Тя е много голяма партия и има хора, които я подкрепят от центъра. И в този смисъл ние сме по-радикално десният субект в коалицията. Но да не забравяме, че те са най-голямата партия, член на европейското семейство на Европейската народна партия – ние пък сме най-старият”, заяви Христов. Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било. „Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем похода на БСП към властта”, категоричен е той и допълни: „Обръщам се към българските избиратели да направят своя много точен избор. Защото заявките за промяна, които слушаме от страна на БСП, са заявки, които слушаме от 90-те години”.

„Нямам съмнение, че ние ще спечелим изборите. Въпросът е да имаме един много по-добър резултат, от този, който ни дават социолозите. Да акумулираме повече депутати, за да ни е по-лесно да направим коалиция”, обобщи Христов.  


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com