Паритет ГЕРБ-ИТН в Бургас, ДПС си върна селата

Руен си остава бастион на Движението

Паритет ГЕРБ-ИТН в Бургас, ДПС си върна селата | StandartNews.com

 

Първите протоколи от секциите в Бургас показват паритет между ИТН и ГЕРБ, както и интересни резултати за „Демократична България“, пише Флагман.

ДБ побеждава в някои от типично градските СИК-ове, показват данните от паралелното преброяване на две от политическите сили.

В същото време Движението за права и свободи бележи победа в много от селата.

Успя да си върне трите най-големи в община Айтос. Това са Мъглен, Карагеоргиево и Тополица, където партията печели убедително, сочат данните от паралелното преброяване.

В Мъглен за Движението са гласували 157 избиратели, втора политическа сила е ГЕРБ и получава 128 гласа.

В Карагеоргиево разликата между двете партии е близо 100 гласа. 304 получава ДПС, а ГЕРБ – 201.

Изключително инфарктен е резултатът в Тополица – само с 1 глас разлика, в полза на ДПС – 184, а ГЕРБ е подкрепен от 183 гласоподаватели.

ДПС е първа политическа сила още в Раклиново и Поляново.

Резултатът в Черноград е най-голямата изненада на този вот. Движението значително е увеличило гласовете си в населеното място – от 31 на парламентарните избори през април до 92 днес.

Голяма е преднината и в Черна могила – 120 души са избрали ДПС, а 60 са дали своя вот за ГЕРБ. В Малка поляна 176 гласа получава Движението срещу 61 на ГЕРБ. В Зетьово с 68 гласа ДПС също е първа сила.

Руен остава крепост на Движението за права и свободи. За поредни избори партията бие в общината всички останали със смазващ резултат –87 %. Това показват данните от паралелното преброяване.

Коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ също е получила подкрепа от жителите на община Руен, макар и малка.  

Партията на Слави с изненадващ пробив в една от крепостите на ГЕРБ.„Има такъв народ“ спечели вота в двете секции в град Българово. Това бе едно от местата, които се считаха за крепост на ГЕРБ заради изключителното влияние на дългогодишния кмет Йордан Йорданов, но сега тази крепост падна.

ГЕРБ спечели вота в Община Средец с 1231 гласа срещу 983 за „Има такъв народ“. БСП е трета политическа сила с 911 гласа. Активността в общината бе по-слаба – 37,8 % за разлика от 50,1 % през април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай