Сряда,

БСП с нова оферта към Слави. Защо не дава целувки?

От: СТАНДАРТ -
239
БСП с нова оферта към Слави. Защо не дава целувки?
A
A
A

Нова оферта за разговори към Слави Трифонов отправи от името на БСП зам.-председателят и Георги Пирински, шеф на предизборния щаб на социалистите.

Ако Слави е, за да не се краде в държавата, болниците да не са търговски дружества, въвеждане на подоходно данъчно облагане и т.н., ако тези неща се приемат от него, то той е добре дошъл на масата на преговорите, обяви пред Нова тв депутатът от БСП.

ВИЖ ОЩЕ: Слави към Нинова: С вас стоим от двата бряга

Преди време поканихме Трифонов за единен фронт за честни избори. Не разбирам реакцията му. Той и партията му трябва ясно да се позиционират дали са от страната на ГЕРБ или от другия бряг на реката. Не знам защо ни възприема като част от статуквото. Променихме партията си отвътре, имаме амбицията, че можем да променим и държавата", каза Свиленски.

В края на януари соцлидерът Корнелия Нинова организира разговори с над 10 партии за провеждането на честни избори. Слави отказа тогава за участва в тях с думите: „Госпожа Нинова щяла да ме покани да обсъждаме честността на предстоящите избори. Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов управлява от 2009 г. Вие имахте на разположение 11 години да направите много за честността на изборите, тъй като бяхте вътре в Парламента. Но вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото.”

"Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче, който казваше: "Ребята, давайте жить дружно!“ На вас няма нужда да ви го превеждам, но въпреки всичко ще ви го преведа: "Момчета, нека да живеем задружно". Г-жо Нинова, мисля че ви е малко късно да бъдете котарака Леополд. Вие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна. С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката", написа във фейсбук тогава още водещият.

По думите на Свиленски днес е невъзможно социалистите да се коалират с ГЕРБ, защото те са олицетворение на порочния политически модел.

"Марешки до преди две седмици твърдеше, че е опозиция, а пък сега видяхме, че е част от управлението", смята Свиленски. И заяви: „Целувки вече не раздаваме на никого. Ще видите всичко с платформата ни.”.

"За да може някой да състави правителство, е важно хората да излязат и да гласуват и да се прецени кои са партиите, които могат да съставят кабинет. Всички други партии имат претенциите, че могат да го направят, но реално само ние имаме потенциалът да го сторим. Ние искаме честни избори и да представим платформата си пред българите", заяви той.

На въпрос защо БСП е решила да каже дали ще подкрепи Румен Радев за президентските избори чак след парламентарните социалистът отвърна: "На 4-и април има парламентарни избори. Господин Радев получава нашата подкрепа в политиките, които провежда като президент.".


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com