Вестник "Марица" съживява манастирите

Вестник "Марица" съживява манастирите | StandartNews.com

Пловдив. Най-големият вестник в Южна България "Марица" ще съживи манастирите от Пловдивската епархия с новата си кампания "Богатствата на Южна България". За втора поредна година медията популяризира културното наследство на региона, като този път във фокуса на журналистите е красивият свят на манастирите. В кампанията, част от която е анкета за читателите на вестника и сайта "Марица.бг", са включени 19 свети места. За тях ще може да гласува всеки в рамките на един месец на сайта на вестника www.marica.bg.

Имаме разкрита дарителска сметка и в края на кампанията средствата от нея ще бъдат предоставени на манастира, който според читателите има най-голяма нужда от помощ за ремонт и реставрация, обясни управителят на ИК "Марица" Янко Янев. По думите на главния редактор Руси Чернев през следващия месец на страниците на вестника ще бъде разказано за всеки един от 19-те манастири, включени в кампанията, която е подкрепена и благословена лично от Пловдивския митрополит Николай. Целта е да съживим манастирите, като накараме хората да ги посещават, обясни още главният редактор.

Официално стартът бе даден с изложба снимки и текстове за светите места. Експозицията е подредена на Главната улица в Пловдив и бе открита от най-младия епископ Арсений и зам.-кмета на града Стефан Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай