Уволнен директор иска имунитета на депутат

Уволнен директор иска имунитета на депутат | StandartNews.com

Благоевград. Уволненият директор на училището в село Рибново Манчо Джуркин и учителите, които го подкрепят, в понеделник започват да събират подписка. С нея ще искат свалянето на имунитета на депутата от ДПС Ахмед Башев.

 

„Инициативният комитет ще я качи в интернет, за да може да ни подкрепи цялата общественост в страната. Всички политически уволнения се правят под диктовката на Башев. Ще настояваме и за оставката на шефа на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград Огнян Соколов, който е маша в ръцете на ДПС", заяви уволненият директор Джуркин. Ще се иска и пълна ревизия на работата на Башев като общински кмет в продължение на 14 г.

 

В четвъртък и петък нямаше учебен процес в СОУ „Йордан Йовков", тъй като повечето учители са против отстраняването на Джуркин. „В понеделник бойкотът на колегите ще продължи. 23 са зад мен, други 10 са в болничен, защото ги е страх открито да ме подкрепят. От цяла България ми звънят хора, за да ми вдъхнат кураж", каза още бившият вече директор.

 

„ГЕРБ умишлено разпалва напрежение в Рибново, моето родно село. Не може да се говори за етнически конфликт, където няма различни етноси. Всичко е целенасочена атака срещу мен, но ще им отговаря подобаващо. Не може Джуркин, който е уволнен за тотален хаос в училището, да се крие и да не предава печата и ключовете. Ще сезирам прокуратурата за действията му", заяви от своя страна Ахмед Башев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай