Три седмици тапи по бул. "Черни връх" (ОБЗОР)

Три седмици тапи по бул. "Черни връх" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Движението по бул. "Черни връх" ще бъде ограничено в следващите три седмици. "Така е, защото причината за продължаващото пропадане на тротоара не може да се установи за ден, два", коментира кметът Йорданка Фандъкова. Тя е поканила външни експерти да търсят "виновника" за инцидента. Кметът подчерта, че строежът на метрото продължава и пропукванията няма да отложат пусковия срок.

Заради изследването на пропадналия терен и обезопасяването на района е въведена временна организация на движението, съобщиха от общината. От 24 юни до отстраняване на аварията движението по източното пътно платно на булеварда, в участъка между улиците "Кишинев" и "Русалийски проход", се спира, а трафикът се пренасочва двупосочно по западното платно.

На дчерашното заседание на СОС съветниците разрешиха на Центъра за градска мобилност да изтегли заем 81 млн. лв., с който да покрие стари борчове. Срокът на заема е 9 години с гратисен период една година, а лихвата е 5%. "Средствата са насочени към погасяване на старите им задължения, за да може да се нормализират финансовите потоци в рамките на системата на градския транспорт и да има равномерни планирани плащания към транспортните оператори. Трябва да отчетем обаче, че през последната година спря тенденцията към натрупване на задължения", обясни зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай