Строят нови улици в Разград

Строят нови улици в Разград | StandartNews.com

Разград. Нови общински улици ще прокара разградското кметство. Пътните отсечки, определени за асфалтиране, се намират в индустриалната зона на града, върху която в миналото работеше затвореният вече военно-ремонтен завод "Цар Калоян".

Улиците ще бъдат построени, за да се осигури достъп до всичките 34 парцела, урегулирани върху бившия армейски терен. За да има право кметството да прокара улиците в приватизираната зона, компанията собственик подарява на общината 7000 кв. метра от земята си.

Казусът възникна след раздържавяването на военния завод през 2005 година, когато теренът и сградите върху него станаха притежание на софийското дружество "Рент инвест" ЕООД. Новите собственици отдадоха част от терените на местни компании, които поддържат там малко предприятие.

В зоната и сега се преминава свободно, но проходите нямат статут на улици. С новата регулация общината ще стане притежател на пътната инфраструктура и ще се грижи за нея, което ще подобри условията за бизнес там, обясни зам.-кметът Любомир Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай