Столичани на протест срещу таксите за паркиране

Столичани на протест срещу таксите за паркиране | StandartNews.com

София. Софиянции организират протест срещу новата наредба, регламентираща т. нар. синя зона в София. Началото му е в 17,00 ч., а мястото - паметника на патриарх Евтимий. По последни данни на гражданско движение ДНЕС, което заведе иск срещу новата наредба, подписалите се срещу нея са 15 000 души.

Успоредно със събирането на подписи в столицата, тече и онлайн подписка. Във Фейсбук вече е създадена и група за протеста. Припомняме, в началото на март столичните общинари приеха, че от 1 септември се въвежда синя зона в идеалния център, като там паркирането ще струва 2 лв. на час. Зелената ще е в по-широкия център с 1 лв. на час.

Прието беше още и предложението за продължителността на двете зони от 8,00 до 19,00 ч. Освен това синята зона ще действа и в събота между 8,00 и 14,00 ч. 150 лв. годишно ще плащат живеещите в синята зона и 100 лв. - в зелена. За втори автомобил цената ще е три пъти по-висока, тоест съответно 450 или 300 лв., като реално общината не осигурява гарантирани паркоместа срещу тези суми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай