Спешно укрепват път заради Цветница

Спешно укрепват път заради Цветница | StandartNews.com

Община Петрич предприе спешни мерки за укрепването на пътя от града до хижа „Беласица". На компрометирания участък се работи непрекъснато, за да може да се възстанови нормалното движение за автомобили до християнския празник Цветница.

„Всяка година в този празничен ден край хижата се събират стотици хора, повечето се качват с коли. Пристигат много туристи и гости, които пътуват с автобуси. Затова съм разпоредил укрепването да приключи до 5 април. Надявам се, че ще сме готови няколко дни преди Цветница", заяви кметът на община Петрич Вельо Илиев.

Участъкът трябва да бъде обезопасен, за да издържи на натоварването и да се избегнат инциденти. Ако пътят не бъде пуснат, достъпът до хижата ще бъде изключително затруднен и опасен, тъй като сега колите минават само в едното платно, другото е затворено.

Шосето се разцепи вертикално заради подпочвени води и падналите дъждове. То е с голяма пукнатина в продължение на 30 метра. Основен ремонт обаче няма да се прави, няма да се полага нов асфалт, тъй като общината няма финансови средства.

„В момента укрепителните дейности ги финансираме със собствени пари. Но на място идва комисия от областната управа в Благоевград, която изготви протокол със своето становище. Надяваме се, че от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет ще ни отпуснат сумата, която ще похарчим. А на по-късен етап да ни осигурят средства за основен ремонт", каза още градоначалникът на Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай